Tekerj végig Szentendréig!

Végre kerékpárhíd épül a Dera-patak felett.


Hamarosan talán már kényelmesebb és családbarátabb élmény lesz elbringázni a Lupára vagy Szentendre Duna-partjára.

A tervek szerint a nyár végétől végre birtokba vehetik a bringások a megújult Budapest–Szentendre kerékpárutat. A várva várt 5,6 kilométeres szakasz jellemzően a meglévő nyomvonalon épül, de lesz rész, amely a Lupa-tó mellett halad, valamint olyan vadregényes elemek is gazdagítják majd, mint a Natura 2000 védettséget élvező ártéri erdő, vagy a Dera-patak felett átívelő vadonatúj kerékpárhíd. Szentendre területén emellett új pihenőhelyeket is kialakítanak annak érdekében, hogy a munkába kerekezők mellett a túrázók kiruccanásait is komfortosabbá tegyék.

Ez az útvonal végre gyerekekkel is élmény lehet, akár egy egésznapos kirándulást építhetünk egy Szentendrei kirándulás köré, ha nagyon kicsi bringások is vannak a családban, akkor ér „csalni", hiszen ha fáradtak a fiatal tekerők, akkor választhatunk, hogy a szentendrei HÉV-vel vagy hajóval megyünk vissza Budapestre. Ha pedig kizárt, hogy melegben a család elmenjen Szentendréig bringán, akkor menekülőútnak a Lupa-tó strandja is kitűnő megoldás.

Kihagyhatatlan programok, helyek (gyerekekkel is):

  • Kacsakő Bisztróközvetlenül a Duna-parton, ahol nemcsak retró napágyak, street food és hűsítő italok várnak, hanem rendszeres kultúrprogramok is.
  • Szamos Marcipán Múzeum, ahol elfogyaszthatunk egy isteni kávét bonbonnal, sütivel, fagyival, és a több generációs cukrászcsalád édességműhelyébe is beleshetünk.
  • Mikrocsodák Múzeuma, ahol 15 db, a világon egyedülálló alkotás kapott helyet. Mindegyiket légmentes búra alatt helyezték el, egy-egy állványon, és valamennyi mikroszkóp segítségével válik láthatóvá. Az anyaguk többnyire arany és egyéb különlegesség, mint pl. fél kökénymag, speciális pókháló, félbevágott rizsszem.
AMI MÉG ÉRDEKELHET