Ha szeretsz túrázni, ezt az új, ingyenes térképfunkciót imádni fogod

A Google Térkép segítségével a Nemzeti Parkokban is könnyebb lesz a tájékozódás.

grand kanyon nemzeti park
Fotó: Shutterstock

Szerencsére vannak fantasztikus, hazai természetjáró térképes applikációk, de most a Google Térkép is újít, és lehetővé teszi a jobb tájékozódást a temészetben túrázóknak is, ráadásul az egész világon! Lehet offline használni? Milyen funkciók lesznek benne? Most minden kiderül az ingyenes térképről.

Aki szeret utazni és kirándulni is, biztosan nagyon kedvelni fogja a Google Maps, vagyik a Google Térkép új és ingyenes funkcióját, ami a természetben nyújt majd segítséget a tájékozódásban. Persze, van akinek elég egy iránytű, a fára festett turistajelzések, és ennyi tudással már bármilyen túraútvonalon elindulnak, másoknak viszont biztonságot nyújt, hogy tudnak egy térképre támaszkodni. Eddig a természetben, főleg a hatalmas rezervátumokban, nemzeti parkokban korlátozottan voltak elérhetőek a Google Earth és a Google Térkép szolgáltatásai, most azonban minden nemzeti parkot felvisznek a térképre is.

Hol van vadállat itató?

Fotó: Shutetrstock

A Google a Föld napján, április 22-én, a National Park Week alkalmával tette elérhetővé az új funkciót, amivel minden fontos információt megtudhatunk a környező tájról, a nemzeti parkok látványosságairól, a parkban elérhető szolgáltatásokról, útvonalakról, közlekedési eszközökről, hivatalos túraútvonalakról. Ahogy eddig a sima útvonaltervezővel előre megtervezhetted az utadat egyik városból a másikba, úgy a természetben is tudsz előre gondolkodni, betáplálni, mit szeretnél látni, és majd offline üzemmódban nagy a segítségedre lesz. Sőt, azok is élvezni fogják ezt az természetjáró funkciót, akik nem szeretnek tervezgetni, hanem a spontán kirándulás hívei, ugyanis a térképen látni fogják a felhasználók, hogy hol vannak éppen, és milyen érdekességek találhatók a közelben, képek és értékelések alapján pedig dönthet, merre menjen tovább.

A Google természetesen iOS és Android rendszerre is elérhetővé teszi az ingyenes, új térképet, amivel minden zarándoklat, túra, kirándulás, vadkemping és persze nyaralás sokkal könnyebben tervezhető lesz, csak ne felejtsd el lementeni az útvonalat, hogy majd internethálózat nélkül is használni tudd!

A kényelmen kívül pedig az is jó érv az új túratérkép használata mellett, hogy így a természetben eltévedő turisták száma is talán csökkenni fog.
AMI MÉG ÉRDEKELHET