Ingyenes budapesti programok januárra

Még hideg van, de ne maradj emiatt otthon. Megmutatjuk, miért érdemes kimozdulni!

Fotó: Unsplash

Januárban közölebb kerülük a farsangi időszakhoz, január végén van a magyar kultúra napja is és a decemberi ingyenes programok között felsoroltak között is van olyan, ami januárban még látogatható (ilyen például az ingyenes jégpályák kipróbálása), de nézzük mi van januárban!

VR játék a Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Fotó: Shutterstock

A január 11-én kezdődő budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a vendégek ingyen kipróbálhatják, milyen 7 méter magasan egyensúlyoznia a kötéltáncosoknak. De honnan van ilyen szoftver? Kifejezetten a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ számára fejlesztette ki a magyar Code and Soda informatikai cég. Bár a fesztivál nem ingyenes, lesz 9 előadás, Guinnes-rekord kísérlet és még rengeteg érdekesség, betérőként ingyen ki lehet próbálni a VR-kötéltáncot.

Cím: Fővárosi Nagycirkusz, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a

Népszigeti vintage vásár

Szuper bolhapiac vár január 16-án a Népszigeten. Ez az újpesti család- és kutyabarát program mindenkinek egy érdekes kincskeresés lehet, amelyet ezentúl minden hónapban egyszer megrendeznek az ATNO Forge Klubműhelyben. A Facebook-esemény leírása szerint vásárolhatunk a kincsek mellett 30 féle lángosból, fenséges óriáspalacsintákból és italokból.

Farsangi fánk fesztivál és álarcos bál

Fotó: Unsplash

Január utolsó napján, 31-én kezdődik Budapesten, a Corvin-negyedben a Farsangi fánk fesztivál, ahol a frissen sütött meleg fánkok mellett forró italokból, disznótoros ételekből, kürtőskalácsból is válogathatunk. A fesztivál január 31. és február 6. között lesz, február 4-5-én pedig ingyenes álarcos bált is tartanak.

Cím: Budpaest, 1082, Corvin sétány

Gyerekszínház a magyar kultúra napján

A Gardrób Művészeti Csoport bemutatja a Lilla és Tündérbogyó kincset keres című élőzenés interaktív mesejátékot, a József Attila-lakótelepi Közösségi házban. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Cím: Dési Huber Itván Művelődési Ház, Budapest 1098, Toronyház u. 3./B

AMI MÉG ÉRDEKELHET