Ilyen a víz alatti és feletti suhanás ultrakönnyű motorral

Víz alatti scooterként reklámozza egy kickstarter cég ezt a masinát, amivel a tengerben repeszthetünk.

A Subnado nevű vizes sportokhoz való motort többféleképpen is használhatjuk. Az ultra könnyű és kicsi masina a búvárok, szörfösök új kedvence lehet.

A Waydoo nem most kezdte az extrém sportszerek gyártását, de most egy új, felszerelhető motort fejlesztett ki. Ha élőben nem is, de videókon már biztosan láttál Waydoo Efoil szerkezetet, ami a víz fölött reptet, vagyis egy mini rotorral úgy szörfölhetünk vele a vízen, hogy nem a víz felszínén, hanem felette lebegve suhanunk. Nos, ugyanez a cég, most egy mini motort hozott létre, amellyel extra gyorsan siklanak a búvárok, gyorsulnak a snorkelesek, deszkára szerelve pedig SUP-on is új fejezet nyílik a vízi sportokban.

Waydoo Subnado a víz alatti suhanáshoz

youtu.be

Waydoo Subnado - World's Smallest Portable Underwater Scooter

A Waydoo Subnadót már meg lehet rendelni a Kickstarter oldalon. A viszonylag kis, henger alakú kütyüt használhatjuk egy karunkon vagy egyszerre kettőn a még nagyobb sebességért. A Subnado nagy előnye, ha karra van rögzítve, hogy a búvár keze szabad marad. A lendületes úszást elősegítő szerkezet csak 38 cm hosszú és 6 cm széles, és mindössze 1,4 kg súlyú, az alumínium eszköz legszélesebb átmérője 7 cm, ahol a rotort védőburkolat veszi körül. Körülbelül akkora, mint egy egy literes vizespalack.

A Subnado egy töltéssel 56 percig bírja.

A Subnadót a parton feltöltve közel egy órát úszhatunk vele: a kütyü 98 Wh-s lítium-ionos akkumulátorral rendelkezik, amely akár 56 percig is működik egyetlen töltéssel, és 100 W-os USB-C csatlakozású töltővel tölthetjük fel.

Mennyivel megy?

Subnado maximális tolóereje 6,5 kg, ami azt jelenti, hogy egy 65 kg-os búvár meghajtására képes 1,4 m/s végsebességgel. Ha ennél nagyobb sebességre vágyunk, akkor a másik karunkra is rögzíthetünk egy Subnadót és akkor 2 m/s gyorsaságot is elérhetünk.

Milyen mélységig lehet használni?

A Subnado IP68 szabványú, azaz 60 méteres mélységig működik biztonságosan. Ha nem akarunk vele búvárkodni, akkor power bankként, azaz hordozható töltőként is használható más eszközök töltésére, legyen az GoPro kamera vagy más kütyü.

AMI MÉG ÉRDEKELHET