Sok illúzió egy belépő áráért

Különleges új múzeum nyílt Budapesten, izzíthatod a fényképezőgépet, mert lesz, mit megörökíteni!

Fotó: Facebook

December elején egy igen érdekes kiállítást nyitottak a belvárosban, amelynek központi témája: az érzéki csalódás. Ha kíváncsi vagy, téged mennyire tud átverni egy optikai illúzió, akkor mindenképp nézd meg! Sőt, egy páros vagy családi belépő akár karácsonyi ajándéknak is szuper lehet...

Varázslatos és nagyon okosan kitalált tárlat célja, hogy ott csapjon be, ahol csak tud, a helyiségek minden egyes centimétrét úgy tervezték meg, hogy becsapja az érzékszervünket. És pontosan ez a lényeg, hogy látunk valamit és erősen elkezd dolgozni az agyunk, hogy pontosan mit látunk. Ez a vizuális kaland kortól függetlenül mindenkinek érdekes lehet, de a gyerekeknek különösen jó élmény lehet elsőre megtapasztalni az optikai illúziót. Érdemes lehet akár 2-4 gyerekkel is kipróbálni egy-egy attrakciót.

Okosodás és szórakozás

Fotó: Illúziók Múzeuma

Az arányokról, az irányokról és a vizuálitásról teljesen más lesz mindenkinek a véleménye, ha eltölt 1-2 órát az Illúziók Múzeumában. Milyen lehet végigmenni az Örvénylő alagúton, ami valójában nem mozog? Milyen lehet a Tükrök szobájában magadat látni egyszerre több százszor? Most akkor ülsz vagy lógsz a fordított szobában? Mit is látsz a kaleidoszkópban? Ilyen és ehhez hasonló látványosságok, kísérletek, installációk találhatók a múzeumban, és persze hologramok is plusz élményt adnak. Minden illúzióhoz tartozik fizikai magyarázat, így könnyen érthetően, de tudományosan el tudjuk mondani a kisebbeknek, hogy mit miért érzékelünk furcsán.

Intelligens játszószoba

Milyen egy okos játszószoba? Ahol úgy játszhatunk, hogy tanulunk. A játszószobát remek játékokkal szerelték fel, amelyek garantáltan beindítják a fogaskerekeket az agyunkban és még fejlesztenek is: fejtörőkkel, kirakósokkal, lehetetlen hurkokkal, trükkökkel, matematikai feladványokkal és egyéb oktató játékokkal játszhatunk. Ha megtetszenek a játékok és optikai illúziók, akkor a múzeumban található Intelligens Boltban be is szerezheted azokat ajándékba vagy otthonra.

fb.watch

Légy részese a varázslatnak

Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 3.

AMI MÉG ÉRDEKELHET