Kísérteties utazás vonattal: íme Európa 4 legijesztőbb útja!

A járatokat könyvekből, filmekből is ismerhetjük.

orient express

Ha szívesen kalandoznánk olyan vonatokon, melyeknek van egy kis ijesztő háttértörténete, akkor ezeket a járatokra érdemes lehet jegyet váltanunk.

Faust nyomában 

A híres költő, Johann Wolfgang von Goethe utazása során a német Brocken-hegység irányába készült. Észak-Németország legmagasabb csúcsának számító hegységben egy gőzmozdonyon utazva tudunk eljutni oda, ahol Goethe Faust ördögi halhatatlanná válásának színhelyét rendezte meg – hívja fel rá a figyelmet az Euronews.

Gyilkosság az Orient Expresszen

Fotó: Shutterstock

Orient Express

Az Agatha Christie regényében szereplő Orient Expressz a való életben is létezik. Az 1920-as vagonokat az igazi hatás kedvéért restaurálták, és bár Poirot-val nem fogunk találkozni, de a bársonnyal borított kabinok és a pislákoló világítás egészen könnyen megidézi az írónő krimijét.

Ezeket a helyeket is célba vehetjük: 5 hátborzongató hely a világon, ahol csak a kísértetek érzik jól magukat

Éjszakai utazás az angliai Penzance-ba. 

Anglia cornwalli partvidékét hajótörésekről és csempészekről szóló rémtörténetek övezik. A sötétség leple alatt az Éjszakai Riviéra halókocsis vonattal utazhatunk a londoni Paddingtontól egészen Penzace történelmi kikötővárosáig. Miután kialudtuk magunkat, magunk is felfedezhetjük a csempészutakat, utánajárhatunk a kalózlegendáknak és persze a helyi kocsmákban fűszeres rummal vezethetjük le a napot.

Írtunk már ijesztő filmes helyszínekről is: 6 horrorfilmes helyszín, amit a valóságban is meglátogathatunk

Mágikus utazás a Roxfort Expresszen

Fotó: Shutterstock

Roxfort Expressz

A legendás Harry Potter filmekből ismert Roxfort Expressz Skócia egyik legnépszerűbb nevezetességének számít. Ha nem félünk a dementoroktól, akkor bátran üljünk fel a Glennfinnan-viadukton keresztülhaladó Roxfort-expresszre, melyet a rajongók kedve miatt rendszeresen elindít a West Coast Railways.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET