Így tudsz hatékonyan és helytakarékosan bepakolni a bőröndbe!

A titok a tárolódobozokban rejlik, de sok más hasznos tippet is elárulunk.

Fotó: Shutterstock

Anneta Konstantinides világutazó több kontinensen élt már, de évekbe tellett neki, mire rájött, hogyan ne pakolja túl a bőröndjét. „Csoda, hogy soha nem tört el a derekam, amikor a 60 kilós bőröndömet próbáltam felrángatni valamelyik hostel apró lépcsőin, a legrosszabb élményem mégis az, amikor a túlzsúfolt táskában semmit nem találok a reptéri váróban”– meséli az Insider újságírója. – „Akkor jöttem rá, hogy valami rendszerre van szükségem, amikor mindössze nyolc hét alatt két különböző kontinensre, három országba, kilenc városba kellett utaznom.”

Fotó: Shutterstock

Anneta akkor kezdett nyomozni a legpraktikusabb poggyászok után, így talált rá arra a keményfedeles Away márkájú bőröndre, aminek 360 fokban forgó kerekei és belső kompressziós rendszere azonnal megfogta. A poggyász különlegessége abban rejlik, hogy különböző mennyiségű és méretű, cipzárral zárható, tárolórekeszt vásárolhatunk bele. Pont annyit, amire szükségünk van. A lényeg, hogy ezek nem merevek, így könnyedén összenyomhatóak (egy belső egységgel, és annak állítható pántjábal lehet összenyomni azokat a holmikat, amiket már betettünk) úgy, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak– az egész rendszer rendkívül jól tervezett és átlátható. Így külön-külön elcsomagolhatjuk a zoknikat, ingeket vagy a súlyosabb tárgyakat, és nagyon hamar felismerhetjük, ha épp túlcsomagolnánk magunkat. Mielőtt bepakolnánk, érdemes különböző halmokba összegyűjteni a kényelmes darabokat, majd egy másikba az elegánsabb ruhákat, és így tovább. „Ahogy az egyes cuccokat egymásra pakoltam, máris megláttam, hogy túl sok koktélruhát vagy nadrágot készítettem be, és végül csak annyit hagytam meg, hogy beférjenek a rekeszekbe. Bőven elég volt” – emlékszik vissza Anneta.

Fotó: Away

Rendszerezőkkel ilyen egyszerű pakolni

Plusz 9 pakolás-tipp, amit érdemes megfogadni

  • Érdemes téma szerint rendszerezni: a zoknikat, sportmelltartókkal egy részbe tenni a kisebb, de könnyen elrejthető sporteszközökkel. Majd jöhet az elegáns, hosszú ruha a könnyen becsúsztatható borítéktáskával és a pánt nélküli melltartóval.
  • A pakkok a piperecuccokhoz is jól jönnek, a nagyobb méretbe mehetnek a minden nap használatos szépészeti kincsek, míg a kis méretbe a ritkán elővett dolgok, mint például a borotva, a szemmaszk vagy az illatos esszenciák megfázás esetére.
  • A könnyen gyűrődő ruhákat érdemes a bőrönd oldalába, szépen belehajtogatni, és a rekeszekkel kitámasztani. A nehéz darabokkal ugyanez a helyzet, nem érdemes erre pazarolni a cipzáras kiegészítőket.
  • A tárolódobozokat a bőrönd egyik részébe tegyük, egymás mellé helyezve, ahogy egy szépen kirakott puzzle-t.
  • A poggyász közepén található tömörítő panelbe rejtsük el a pénztárcát, szemkötőt, napszemüveget, kézfertőtlenítő kendőt, hogy ne kelljen ezekért feltúrni az egész pakkot.
  • A tekercselés módszer szintén helyhatékony: fektessük le a felsőket fejjel lefelé, hajtsuk be az ujjakat és alulról felfelé tekerjük fel őket. A nadrágok szárait rakjuk egymásra, majd deréktól lefelé haladjunk.
  • Lehetőség szerint válasszunk rugalmas anyagból (pl.: spandex) készült ruhákat – ha össze is gyűrődnek, kiakasztva hamar kirúgják magukat, ellentétben a lenvászonnal és a twill szövettel.
  • Amennyiben a gép landolása után azonnal egy fontos találkozóra, vacsorára készülünk, az erre alkalomra szánt ruhát mindig utoljára tegyük a pakkba, így kevésbé fog összegyűrődni.
  • A bőrönd kerekes végébe kerüljenek a nehezebb dolgok, például a cipők és könyvek. Ez az elhelyezés segít abban, hogy táska stabil maradjon függőleges helyzetben, és megakadályozza, hogy más tárgyak összetörjenek.
Ha bizonytalan vagy, súlyra mennyit pakoltál, akkor a csomagkalkulátor lesz segítségedre.

Forrás: Insider


Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET