Így találhatjuk meg a szilveszterkor elszökött, rémült kutyákat

Minden évben rengeteg kutya szökik el ijedtében szilveszter éjjelén, erre figyelmeztet az alábbi kisfilm is.

Fotó: Shutterstock

Minden évben gondolnunk kell a petárdázástól és tűzijátékoktól megijedt házi kedvencekre, nekik ugyanis az év utolsó napja nem buli, sőt kifejezetten rémálom. Ha elveszne a kutyád, vagy találnál egy halálra rémült, elkóborolt négylábút szilveszterkor, mutatjuk, mi a teendő!

Évente – világszerte – több mint egymillió (!) házikedvenc kezdi az új évet távol az otthonától. A DeadLens Pictures legújabb rövidfilmje – a szilveszteri kavalkádhoz közeledve – a felelősségteljes állattartásra hívja fel a figyelmet. A DeadLens Pictures küldetésének tartja, hogy időről időre megmutasson létező, de elhallgatott társadalmi problémákat vagy figyelmeztessen olyan emberi szokásokra, amelyek ellen szót kell emelni a kiszolgáltatottak védelme érdekében.

„Filmjeink globális és minden embert érintő társadalmi üzeneteit a nyelvi korlátok miatt dialógok nélkül készítjük el és az érzelmekre hatunk velük. Egy érzést szeretnénk minden filmmel kiváltani, amitől az üzenet mélyebbre talál, és ez az érzés lesz az az egy nyelv, amit a bolygó minden lakója érthet” – meséli Görögh Attila, a film rendezője. – Mivel úgy gondoljuk, hogy az éppen általunk feszegetett probléma nagy, ezért nem simogatva kezeljük a témát, hanem sokkolóan mutatjuk be, hiszen az emberi gyarlóságra mért pofon erősebb, mint bármilyen figyelmeztetés.” A másfél perces kisfilmet a cikk végén találod.

Chip-leolvasó a MOL-kutakon

Ünnepeljünk felelősségteljesen, úgy, hogy sem embereket, sem állatokat nem bántunk, zavarunk a bulizásunkkal. Sajnos azonban attól, hogy mi figyelünk a körülöttünk élőkre, mások nem ennyire empatikusak. De van megoldás: már 126 MOL-töltőállomáson működnek chip-leolvasók, amelyekkel segíthetünk hazatalálni az elkóborolt házi kedvenceknek. Különösen olyan lakóterületen figyeljünk a kóbor kutyákra, ahol könnyen kiszökhetnek kertből, zárt területről. Persze az esti séta alatt is kitéphetik magukat a rettegő állatok gazdáik kezéből, így bárhol elénk kerülhet egy szökött eb. Chipet mindenképp tetessünk a kutyánkba, de ha lehet, legyen rajta nyakörv és azon biléta a kutyus nevével és a gazdája telefonszámával, hogy minél gyorsabban hazajuthasson a négylábú.

Kutyák számára csatatér, ami nekünk bulizás:

youtu.be

Battlefield - [DeadLens Official Video]
AMI MÉG ÉRDEKELHET