Hogyan szórakoztasd a gyereket a hosszú út alatt?

Mert gyerekkel valahogy mindig hosszabbnak tűnik az utazás....

Fotó: Shutterstock

Gyerekkel utazni nehéz, akkor is, ha a világ legaranyosabb, legjobban nevelt porontyáról van szó. Léteznek azonban olyan trükkök, amelyekkel megelőzheted, hogy a kicsik unalmukban olyan szórakozási formát találjanak ki, ami finoman szólva is veszélyes 120-nál az autópályán.

Első lépés: vedd meg az alapfelszerelést! 

Az internet bugyraiban mindenre van megoldás: például arra is, hogy elsőosztályú repülőgépes széket varázsolj az anyósülésből. Ehhez egy felakasztható táblára lesz szükséged, aminek annyi része van, hogy elfér benne egy szórakoztatóközpont kisebb mása.

Második lépés: A tabletet otthon ne hagyd!

Fotó: fruugo.hu

Ne hagyd otthon és mindenképp töltsd fel teljesen, hogy ha lehet, az összes rajzfilmet végig lehessen nézni rajta. A tabletet ki is támaszthatod, de a legjobb, ha veszel egy olyan kiegészítőt a sofőrülés háttámlájára, amire négy gumival tudod rögzíteni a tabletet. Plusz jó ötlet, ha csinálsz egy playlistet is, így a gyerekek megszakítás nélkül tudják nézni a kedvenc történeteiket.

Harmadik lépés: kulacs és szívószál

Készíts otthon egészséges smoothie-t vagy finom teát, amelyeket ízesíts például mézzel. Ezzel kiválthatod a káros szénsavas üdítőket, és így már amiatt sem kell megállni, hogy innivalót vegyetek. A finom italokat töltsd mindent kibíró kulacsba, amihez válassz olyan hosszú szívószálat, amit ülve is simán elérhetnek a gyerekek.

Fotó: Shutterstock

Sosem lehet elég plüss!

Negyedik lépés: kis plüssök 

A fakkokba nem csak zsepit és nasit, hanem picike játékokat is elrejthetsz, amikkel megleped a csöppségeket, így megint nyersz újabb 20-30 perc nyugalmat, mivel a gyerek figyelme a játékra irányul majd.

AMI MÉG ÉRDEKELHET