Mérhetetlen luxussal indul meg első útjára a világ legnagyobb tengerjárója

Nagy felhajtás övezi a rekorder hajót.

icon of the seas
Pedro Portal/El Nuevo Herald/Tribune News Service via Getty Images

A közel 10 ezer utas befogadására alkalmas Icon of the Seas a világ legnagyobb tengerjáró hajója, ami 2024 január végétől áll majd szolgálatban. A vidámparkszerű luxushajóban szinte minden megtalálható, amit el tudunk képzelni, és összesen nyolc különböző „negyedre” van felosztva. De hogyan is néz ki belülről? A hajóval rendelkező Royal Carribbean már több digitális tervképet is közölt, melyek segítségével az Icon első utasainak helyébe képzelhetjük magunkat.


A több mint 250 ezer tonnát nyomó all-inclusive tengerjáró már önmagában egy úti célnak mondható. Az óriáshajón összesen 10 (utasoknak elérhető) fedélzet, nyolc „negyeddel" és számos szórakozási lehetőség kapott helyet.

Ez a nyolc helyiség teljesen egyedi lesz, és külön hangulattal, külön éttermekkel, valamint egyedi rekreációs lehetőségekkel bírnak.

A hajó a próbakörét még 2023 júniusában tette meg a finn Turku területére, az első hivatalos útját pedig 2024. január 27-én fogja megtenni. Az Icon az amerikai Miamiból indul majd a Karib-térség irányába, ahol St. Kittst, St. Thomast és a Bahamákat fogja érinteni.

Az Icon tipikus hétnapos utazása során a vendégek három teljes napot a tengeren fognak tölteni, ahol garantáltan nem unatkoznak majd. Az első úton 2805 duplaágyas szobát tudnak lefoglalni az utasok, melyek maximálisan 7600 vendég befogadására képesek. A vendégek mintegy 28 különböző szobatípusból válogathatnak, ezek közé tartoznak például a pazar kilátással bíró Sunset-lakosztályok, vagy az akár hat fős családok befogadására alkalmas Family Infinite Balcony szobák.

Az elérhető legnagyobb lakosztály – az Ultimate Family Townhouse – területe közel 165 négyzetmétert tesz ki, és olyan lehetőségekkel van felszerelve, mint a moziterem, a ping-pong asztal, a karaoke és a szinteket összekötő csúszda. A „szoba” nyolc ember befogadására képes, ahhoz pedig, hogy kipróbáljuk egy hét erejéig, „csupán” 75 ezer dollárt (nagyjából 26,2 millió forintot) kell kiadnunk.

Az egyedi hangulatot megidéző nyolc negyed közül van olyan, ami egy parkot elevenít meg (Central Park), és van, amelyik egy európai strandra hajaz (The Hideaway). Ezek mellett a The Suite, a Thrill Island, a Chill Island, a Royal Promenade és az Aquadome elnevezésű szomszédságok közül válogathatnak a leendő utasok.

Őket pedig összesen 2350 dolgozó fogja kiszolgálni, akik egyébként egy teljesen különálló negyedet kapnak – melyben például videojáték-szoba és fodrászat is van.

A személyzeti fedélzet is bizonyára átlagon felüli lesz: Ilyen egy óceánjáró hajón dolgozó ember élete

Persze az Icon egyik legnagyobb érdekessége a fedélzetén található óriáscsúszdapark, ahol hat különböző rekorddöntő csúszda, három szabadesős csúszda, valamint egy raftinghoz hasonló csúszda is, amin egyszerre négy vendég tud lecsúszni.

Az aquapark részleghez tartozik továbbá hét medence és egy keringős medence, amibe beletartozik a világrekordnak számító infinity kilátómedence is. A Royal Bay Pool a 15. szinten kapott helyet, ez pedig a becslések szerint szintén egy rekordernek számít az tengerjárók között, ugyanis a medence összesen több mint 151 ezer liternyi vizet tartalmaz.

Fotó: El Nuevo Herald / Getty

A Chill Islandnak keresztelt negyed egy része. Alul a lakónegyedek és az éttermek, felül a medencék.

Természetesen ha az utasok kifáradnának a nagy csúszkálásban, akkor a hajó 20 éttermének bármelyikében belekóstolhatnak a menübe, estefelé pedig 15 bár kínálata közül válogathatnak.

Valószínűleg furcsább helyiségek is vannak a hajón: 6 meghökkentő tény az óceánjáró hajók fedélzetéről, amiről alig hallott valaki

A szórakozófedélzeten mintegy 75 artista és művész felel majd a hangulatért. A hajón lesz például egy jégaréna, ahol profi korcsolyázók előadásait lehet megtekinteni, az AquaTheater névre keresztelt „színházban” pedig búvárok, robotok és görkorcsolyázók műsorát is meg lehet nézni.

A legnagyobbnak a Royal Theater színházterme számít, ahol olyan előadásokat nézhetnek meg a vendégek, mint az Óz, a nagy varázsló.

Ugyan ehhez hasonló grandiózus termekből sem szűkölködik az Icon, de az tengerjárón kisebb egységek is helyet kaptak, mint például egy zongorabár, ahol végül összesen 50 zenész és humorista léphet majd fel.

(CN Traveler)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET