Idén húsvétkor sem fogunk unatkozni!

Felnőtt- és gyermekprogramokból sem lesz hiány.

husvet
Fotó: Getty Images

Boros kirándulás, hagyományos húsvétozás, tojáskeresés pingvinekkel – akár az ünnep mindkét napján kimozdulhatunk, sőt előtte és utána sem fogunk unatkozni. A húsvéti hagyományos programokat kösd össze városnézéssel, kirándulással, és most jöjjön a lista, amiből válogathatsz!

Húsvéti kalandok az állatkertben – Győr (április 9-10.)

Két napos húsvéti programokkal várja a családokat a Győri Állatkert. Már Nagypénteken megnyílik aNyusziváros, ahol lehet pihe-puha tapsifüleket simogatni és benevezni egy különleges pingvin tojásvadászatra. A főbejáratnál a győri pingvin kolónia egyik legifjabb tagja indít el minket a keresésben, és a célban egy kis meglepetés is várja a gyerekeket. A Csarnok Játszóház első emeletén lehet környezetbarát anyagokból kreatívoskodni, de érdemes megkeresni az ugrálóvárakat, a végén pedig jól belakmározni egy finom melegszendvicsből. Húsvétkor is lesz egész napos látványetetés, és ugyanúgy megtartják a szokásos napi két zooshow-t, az elefánttréninget és a pingvin sétát is.

Tali Tállyán – Tállya (április 8-10.)

Idén harmadjára rendezik meg a Tokaj-Hegyalja új kult- és gasztroprogramját. Nyitott pincékkel (legalább 12 pincészet) és finom ízekkel várják a Tállyára utazókat. De lesz dűlőtúra, e-bike túra is 4 borkóstolóval, sok-sok zene, kiállítás, kézműves foglalkozás – húsvéti gyertyaöntés és gyertyadíszítés, tűzzománc készítés –, gyermek program. Továbbá pezsgős villás reggeli, meseErdő-séta felnőtteknek, vezetett pálinkakóstoló, kávé, sütemény, kenyérlángos és úrihímzés bemutató. Csak győzzünk válogatni a húsvéti programokból!

Vörösmarty Tavasz – Budapest (március 30 – április 16.)

Fotó: Facebook/ Vörösmarty Tavasz

Színes kavalkáddal és a tavasz ízeivel tölti meg Budapest szívét a belváros legújabb húsvéti vására, ahol 60 népművészeti-és kézműves kiállító várja az érdeklődőket. Kulturális programokból sem lesz hiány, ráadásul minden nap élőzenével várják a szervezők az érdeklődőket: hallható lesz hagyományos népzene és a modernebb utcazene is, szombat délutánonként, húsvét pénteken pedig bábelőadásokkal nyűgözik le a kicsiket. Nem maradhatnak el a kézműves foglalkozások sem, amelyek természetesen a hagyományos, húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódnak. Nem kell éhesen hazatérnünk a gasztronómiai finomságoknak köszönhetően, és ha már ott vagyunk, készítsünk egy szelfit a tér egyik legfigyelemfelkeltőbb pontján, a virágos lugasban. További infók itt.

Húsvéti Sokadalom – Budapest (április 7-10.)

A zuglói programsorozat szervezői a kisebb és a nagyobb gyerekekre is gondoltak, de a szülők is bőven találnak maguknak szórakozási lehetőségeket. Az interaktív műsorok keretében megjelennek a színpadon a Marvel hősei és a Jégvarázs szereplői, akikkel közös fotót is lehet majd készíteni. Lesz mesejáték, állatsimogató, kézműves programok, és a picik nagy örömére pedig élőben felcsendülnek a legismertebb Disney-dalok. Az esti órákban többek között fellép Takács Nicolas, Tóth Andi és Bódi Csabi. Az éhes vendégeket a gasztro kiállítók várják finom falatokkal és italokkal. A húsvéti esemény Facebook-oldalán még több infó vár.

Szeri Húsvét – Ópusztaszer (április 9-10.)

Fotó: opusztaszer.hu

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megtudhatjuk a legfinomabb ünnepi kalács titkát és azt is, hogyan festhetünk tökéletes húsvéti tojást. Betekintést nyerhetünk a 10. század rejtelmeibe, megismerkedhetünk a nemezelés és szalagszövés technikájával, és az íjazást is kipróbálhatjuk. A gyerekek hétfőn tojásokat kereshetnek a skanzen területén, de lesz mesekert, régimódi locsolkodás, bábszínház, lovaskocsikázás és természetesen népzenei, néptánc programok is.

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET