Home office az óriáskeréken? Hm, érdekel!

Minden turizmusban érdekelt vállalkozás küzd a túlélésért 2020-ban. Japánban a következőt főzték ki...

Fotó: Unsplah

A Yomiuri Land élménypark vezetősége úgy döntött, egészen új cégfilozófiával áll ki ezekben a nehéz, világjárvány sújtotta időkben. Hogy az ötlet jó-e vagy biztonságos-e, az már más kérdés.

A világjárvány miatt rengeteg turisztikai látványosság, intézmény, vidámpark és más turistamágnes került olyan helyzetbe, hogy kénytelen legyen a lehető legkreatívabb ötletekkel magához csábítani az utazókat – persze szem előtt tartva a biztonságot és a higiéniát is; így pedig már nem is olyan egyszerű a kihívás. Egy tokiói vidámpark, a Yomiuri Land egy érdekes csomagot talált ki a látogatóknak.

Fotó: Instagram

A karácsony Yomiurilandban

A szórakoztatópark egy úgynevezett „Amusement Workcation" (magyarul kb. szórakoztató munka attrakció) csomagot kínál azoknak a felnőtteknek, akiknek a munkája megköveteli, hogy folyamatosan online legyenek, de közben azért szeretnének jönni-menni, kikapcsolódni is, esetleg a gyerekeket elvinni valahova úgy, hogy a munkatársaik számára elérhetőek maradjanak közben. A dolgozni vágyó parklátogató az óriáskeréken egy órán keresztül wifin kapcsolódhat a netre, válaszolhat a leveleire, konferenciahívásokat bonyolíthat le vagy bármilyen digitális munkát elvégezhet.

Mérlegelendő persze, hogy a nagyjából 40 méteres magasságban, gyerek mellett, egy mozgó kabinban mennyire produktív az ember.

Arra mindenesetre biztosan jó, hogy a keréken töltött idő alatt elérhetővé válik a kollégái számára, vagy épp lesz egy óra nyugalma, amikor élvezheti a kilátást. Kérdés ugyanakkor az is, hogy a pandémia miatt bevezetett home office nem pont azért jött-e létre, hogy az ember ne menjen feleslegesen emberek közé, túlzsúfolt helyekre?!

Egyébként nem csak az óriáskeréken van lehetőség telefont vagy laptopot tölteni és wifi kapcsolatot létesíteni: a medencék mellett is vannak work booth-ok, azaz munkaállomások, boxok, ahova kicsit elvonulhatunk. Ezzel a húzással a japánok megint bebizonyították, hogy szorgalmuk, teherbírásuk és a munka iránti alázatuk pedig egészen más, mint Európában – itt talán senkinek nem jutna eszébe a hullámvasúton, vajon hány megválaszolatlan e-mailje lehet az inboxában.

Fotó: Instagram

A park cseresznyevirágzás idején


Fotó: Instagram

A park ünnepi díszben


Fotó: Instagram

Nyári szórakoztatás


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram



A Yomiuriland egész napos elfoglaltságot kínál:

youtu.be

Hana-Biyori at Yomiuriland Amusement Park - Unique Flowers and Digital Art Around Tokyo
AMI MÉG ÉRDEKELHET