A legjobb helyek, ahol megemlékezhetünk a Római Birodalomról

A legújabb TikTok-trend margójára.

augustus, római birodalom

Aki figyelemmel követi a TikTok-trendeket, az találkozhatott már a Római Birodalomról szóló őrülettel. Haladva a trenddel, a cikkben szereplő desztinációkkal segítünk közelebb kerülni a történelmi időszakhoz.


@ambarrail This trend is incredible. Some of the best ones #romanempire#romanempirecompilation♬ original sound - ambarrai

A legújabb TikTok-trend keretében a felhasználók a hozzájuk közel álló férfiakat kérdezik meg arról, hányszor gondolnak naponta, hetente, havonta a Római Birodalomra. A válaszokból azt hinnénk, újra akarja építeni magát a birodalom, ugyanis a videók alapján úgy tűnik, a férfiak nagy része hetente legalább egyszer gondol rá – persze érdemes az adatokat kellő kritikával kezelni.

Az Express legfrissebb cikkében utánajárt, hova érdemes ellátogatniuk azoknak, akik gondolatain többször fut át a Római Birodalom.

Carnuntum, Ausztria

Fotó: Shutterstock

Római kori település, Carnuntum, Ausztria

A Római Birodalom egyik provinciájának fővárosa, a jelenleg Ausztriában található Carnuntum az egyik legjobb hely arra, hogy visszautazzunk az időben. A települést szerencsére újraépítették, Carnuntum római fürdői pedig a világon is egyedülállónak számítanak, hiszen az ősi építészeti módszerek segítségével felhúzott fürdők már eredeti helyükön is teljesen működőképesek voltak.

Egyes napokon ráadásul az újraépített gladiátor iskolában még gladiátorjátékokat is megtekinthetnek a vendégek.

Ez is érdekelhet: 10 elzárt hely, ahova turisták nem tehetik be a lábukat

Köln, Németország

Fotó: Shutterstock

Az óvárosban található római kori mozaikok. Köln, Németország

Amikor a Római Birodalomra gondolunk, nem biztos, hogy Németország jut először eszünkbe. Pedig Kölnben például több római kori emlék is található, így például a régi őrtorony vagy az óváros falain található mozaikok.

Olvasd el ezt is! 7 furcsa étel, amit az ókori rómaiak fogyasztottak

Róma, Olaszország

Fotó: Shutterstock

Forum Romanum, Róma, Olaszország.

Természetesen a Római Birodalom központja, Róma sem maradhatott ki a listából. Aki a birodalom történetére kíváncsi, annak tetszeni fog a gondolat, hogy a fővárosban akár azokon az alapköveken is sétálhat, amin Julius Caesar és Augustus császár is lépkedett.

+1 Aquincum, Budapest, Magyarország

Fotó: Shutterstock

Romok Aquincumnál, Budapest, Magyarország.

A budapesti fanatikusoknak még utazni sem feltétlen szükséges, hiszen Óbudán található az Aquincumként ismert katonai tábor és polgári település. A hatezer fős légiót 89-ben, Domitianus császár jelenlétében avatták fel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET