Új funkció a legnépszerűbb térkép applikációban

A Google Maps újdonsága nélkülözhetetlen ezekben a kaotikus időkben...

Fotó: Getty Images

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy a járványidőszakban autóval járjon, sokan pedig környezetvédelmi okokból választják inkább a tömegközlekedést – hogy mindenki nagyobb biztonságban legyen a világon, a Google egy új szolgáltatást vezetett be.

Hiába hordjuk szorgalmasan a maszkot, jelenleg kevés nyugtalanítóbb dolog van, minthogy fel kelljen szállnunk a tömött metróra vagy buszra. A Google viszont mindig fejleszti a térképalkalmazását, hogy a legtöbb igénynek megfeleljen – azaz arra törekszik, hogy az autósoknak, gyalogosoknak és a tömegközlekedéssel utazóknak is minél tervezhetőbbé és gyorsabbá tegye a városi és vidéki közlekedést.

Fotó: Unsplash

„Á, várjuk meg inkább a következőt!"

2020 kihívásai feladták a leckét a Google fejlesztőinek, ugyanis egy olyan valós idejű funkciót szerettek volna kitalálni, amellyel biztonságosabbá tehetik a tömegközlekedést járvány idején. Hogy mi lett a megoldás? Mostantól a Google Mapsbe betáplált útvonaladon, az általad használt járműveken real time ellenőrizheted, mennyire tömött a tömegközlekedési eszköz. Így, ha nem sietsz, meg tudod várni a következőt, amin talán kevesebben vannak. Ez jelen helyzetben Budapesten, a metrópótló buszokon lehet nagyon hasznos, hiszen azok a dugóban sokszor feltorlódnak egymás után: az egyiken, mint a heringek utaznak az emberek, a másikon pedig lehet, hogy csak öt utas van.

A Google-nak nem ez az első újítása a pandémia kezdete óta, hiszen csak 2020-ban 250 plusz lehetőséget (feature-t) adott a térképes alkalmazáshoz.

Idén júniusban például rengeteg országban tették térképen elérhetővé az összes Covid-szűrőállomás és egészségügyi intézmény pontos helyét, hogy ezzel is segítsék azokat, akiknek sürgősen orvosi ellátásra vagy tesztre van szükségük.

AMI MÉG ÉRDEKELHET