Melegedj Európa leghangulatosabb teázóiban a zimankóban!

Egy forró ital Európa legszebb városaiban meghosszabbítja a téli városnézést.

Fotó: Shutterstock

A tél közepe az év legkevésbé kedvelt időszakai közé tartozik, s főként arról szól, hogy már a jó időt várjuk. De inkább vegyük a nyakunkba Európa legszebb fővárosait, ha pedig fáznánk útközben, pihenjünk meg egy csésze forró tea mellett!

Az év elején az öreg kontinens forgalmas fővárosai elcsendesednek, a múzeumok, az éttermek kevésbé zsúfoltak, már csak emiatt is érdemes egy-egy városlátogatást ilyenkorra időzíteni. Az ünnepek alatti eszem-iszom után pedig nem árthat, ha inkább alkoholmentes lélekmelegítőt választunk, ha a városi túránk alatt megpihennénk.

Aqua Shard, London

Fotó: Facebook

A délutáni tea tradíciójának hazájában adja magát, hogy mi is belekóstoljunk a szokásba, főleg, hogy itt néhány finom falat is dukál a forró ital mellé. Ha az Aqua Shardot választjuk a Shard (Üvegszilánk) felhőkarcoló 31. emeletén, hirtelen Sohaországba csöppenhetünk, hiszen egy tematikus, Pán Péter ihlette élményben lehet részünk.

Cím: 31 St Thomas, London, Egyesült Királyság

Perlov Teaház, Moszkva

Fotó: Shutterstock

Kötelező úti cél azoknak, akik az építészet területén is ínyencnek vallják magukat. A helyiek körében is népszerű helynek egy közel 130 éves épület ad otthont, amelyet nemrég újítottak fel, s a kínai pagodákra emlékeztető külsőt adtak neki, ami egyedi színfoltot jelent az orosz fővárosban.

Cím: Mjasznickaja Ulica 19., Moszkva, Oroszország

Jugetsudo, Párizs

Fotó: Facebook

A francia főváros sokkal többet tartogat, mint egy romantikus hétvége, vagy az Eiffel-torony. Elmerülhetünk a művészetekben és a divatban is, de a Jugetsudóban akár japán teakülönlegességeket is kóstolhatunk egyedi, letisztult, bambuszokkal dekorált környezetben.

Cím: 95 Rue de Seine, Párizs, Franciaország

A.C. Perchs, Koppenhága

Fotó: Facebook

Közel kétszáz éves múltra tekint vissza az üzlet, ahol vásárolhatunk és kóstolhatunk is. A világ minden tájáról érkező teák közül szemezgethetünk, sőt kipróbálhatjuk a tradicionális eljárással készült francia pezsgővel, azaz Crémant-nal kísért délutáni teát is.

Cím: Kronprinsensgade 5, Koppenhága, Dánia

Chinesischer Teehaus (Kínai Teaház), Berlin

Fotó: Pixabay

A világ 10 országa által inspirált, különböző stílusú kerteket felvonulgató park a német főváros különleges pontja. Az itt található kínai kertben pedig nemcsak egy tó partján álló pagodában teázhatunk, de akár egy igazi teaceremónián is részt vehetünk.

Cím: Erholungspark, 12685 Berlin, Németország

Sir Harly’s, Bécs

Fotó: Facebook

A sógorokhoz nemcsak a kávéjuk miatt érdemes átugranunk. A Sir Harly’s – ahogyan már a nevéből is sejthető – egy hamisítatlan brit stílusú kis üzlet. A filozófiájuk szerint inkább kisebb, de mindig friss választékkal dolgoznak, és akár egy klasszikus ötórai teára is betérhetünk.

Cím: Mariahilfer Str. 45, Bécs, Ausztria


AMI MÉG ÉRDEKELHET