Halloweeni dzsungelkaland a Fővárosi Állatkertben

Nehéz igazán szórkoztató és nem túl ijesztő gyerekprogramot találni ezen az ünnepen, de mi most mutatunk egyet.

halloween
Fotó: Unsplash

Október 31-én este 6 órától veszi kezdetét a séta, ahol ezúttal nem vérfagyasztó mesebeli lényeké a főszerep, hanem...

A Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatkerti Alapítvánnyal karöltve szervezi idén az Esti sétát, vagyis egy körülbelül háromórás körbevezetést a világ egyik legrégebbi és legszebb állatkertjében. A szakvezetőik nemcsak állati-, hanem kultúrtörténeti érdekességekkel is készülnek, az állatkert sötét sétányain – és a kivilágított állatházakban – bőven lesz élmény minden érdeklődő számára.

Illusztráció: Állatkerti Alapítvány

Éjszakai élet

Nincs is jobb lehetőség arra, hogy a gyerekek megismerjék az állatok éjszakai életét, hiszen ilyenkor az éjjeli ragadozók is legjobb formájukat hozzák, a szervezők pedig azt ígérik, a körbevezetés során nemcsak a szokásos esti látvány tárul majd elénk, hanem beleshetünk a kulisszák mögé is. Egy részlet a programleírásból:

„Az éjszakai állatkert szinte olyan, mint egy igazi dzsungelkaland...

... fürkészd ki az állatok éjszakai életének titkait, amelyeket nappal szinte biztosan nem láthatsz! Szakvezetőinkkel bebarangolhatod a Kertet, és beleshetsz a rácsok, üvegfalak és kifutók mögött zajló titokzatos állatkerti életbe is."

Az eddigi esti sétákon például a gondozók bevitték a vendégeket az állatorvosi rendelőbe, a takarmánykonyhába, közelről megmutatták a legkülönlegesebb állatokat, sőt még az akvárium látogatók számára máskor láthatatlan részét is megnyitották.

A koronavírus-járvány miatt idén sajnos kevesebb vendéget tudnak fogadni az állatkertben, mindenképp érdemes előre online jegyet váltani itt.

Ha nincs kedvünk kimozdulni, a Fővárosi Állat- és Növénykert akkor is biztosít szórakozást az őszi szünetre a családnak, az új foglalkoztató füzeteket itt tölthetjük le.

Related Articles Around the Web
AMI MÉG ÉRDEKELHET