11 országon áthaladó, 87 napos luxushajóút indul az Antarktiszra

Három hónapnyi vakáció.

antarktisz, luxushajó, hajó

Különleges hajóút indul Grönland fővárosából az Antarktiszra 2025 szeptember elején, mely összesen három kontinens 11 országán tart majd megállókat. Bár ehhez hasonló, egyedülálló tájakat érintő hajós körutazásokat szinte a világ minden pontján szerveznek, az ritkaságszámba megy, hogy egyetlen utazás keretében lehetőségk nyílik ennyi helyszín meglátogatására.


A Viking Cruises hajózási vállalat nagyszabású ajánlatot kínál azoknak az utazóknak, akik ki tudnak venni közel három hónapnyi szabadságot, illetve persze akiknek nem okoz gondot minimum 27,3 millió forintnak megfelelő dollárt kifizetni ezért az életre szóló kalandért.

A From the Artic to Antarctica névre hallgató hajós körutazás Grönland szigetéről indul majd 2025. szeptember 3-án. Az utasok az első két hetet a sziget vonzáskörzeténél található természeti kincsek meglátogatásával fogják tölteni: a sarki állatok – például bálnák és jegesmedvék – megfigyelésétől kezdve a kanadai sarkvidékek hegyvölgyeinek bejárásán át egészen a városlátogatásokig, a résztvevők a 16. napot követően indulnak majd el a kicsit délebben található Új-Fundland felé.

Ha már Grönland: Tradicionális inuit fogások a jég birodalmából

A főleg természeti kincsek meglátogatására épülő körutazás ezt követően olyan helyeket fog érinteni, mint a kanadai Quebec és nemzeti parkjai, Toronto, Nova Scotia, majd az Egyesült Államokban Virginia, Dél-Karolina és Florida tagállamai következnek.

Ha inkább vonattal járnánk körbe a világot: 4 kontinens, 80 nap: a föld körüli luxusvonatút, ami Magyarországot is érinti

Ezt követően mexikói és karib-tengeri vitorlázás következik, majd Panama, Ecuador, Peru, valamint Chile érintésével juthatnak el a patagóniai fjordok térségére. A chilei fjordok és gleccserek környékén több mint egy hetet kalandoznak majd az utasok, mígnem elérnek Dél-Amerika egyik legdélebbi pontjához, a Horn-fokhoz.

Itt egy kis kitérőt tesz majd a luxushajó, mielőtt az Antarktiszra érne: a pingvinek és más különleges madarak által benépesített, az Egyesült Királysághoz tartozó Falkland-szigetek és Déli-Georgia érintésével Argentína felé veszi az irányt. Végül az utasok a durva vizekről is ismert Drake-átjárón az utolsó egy hétben fognak áthajózni az Antarktiszra, hogy a 87. napon az argentínai Ushuaia településén repülőre szállva haza tudjanak térni.

A Drake-átjáró az egyik: A világ legdurvább útvonalai az óceánjárók számára

Fogynak a jegyek

A Viking Cruises oldalán az látszik, hogy szinte alig maradtak jegyek a világkörüli hajókázásra: a legolcsóbbak mellett már a sold out felirat látható, de a második legdrágább, 50 négyzetméteres lakosztályra szóló 179 995 dolláros (mintegy 65,7 millió forintos) jegyből is már csak kettő áll a leendő utazók rendelkezésére.

A Matador Network felhívja rá a figyelmet, hogy a borsos árért a 2024. március 31. előtt jelentkező utazók egy akár 40 ezer dollárt (nagyjából 14 millió forintot) kitevő kedvezményt kapnak, melybe a következő dolgok tartoznak bele:

  • az utazáshoz szükséges repülőjegyekhez ebben az esetben ingyenesek;
  • 1000 dollárnyi (körülbelül 365 ezer forintnyi) kredit
  • 1000 dollárnyi fedélzeten felhasználható kredit
  • ingyenes fedélzeti szolgáltatások;
  • ingyenes vízumügyintézés;
  • WiFi-csomag;
  • Silver Spirits italcsomag (a pezsgő kivételével 18 dolláros darabárig bármilyen italra vonatkozik, beleértve a prémium borokat, koktélokat, szeszesitalokat, likőröket és az üdítőket is)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET