Ha repülővel utazol, ez a csomagkalkulátor lesz a barátod

Örök probléma a bőrönd súlya, de ezentúl könnyebb lesz megsaccolni a súlyt!

Fotó: Shutterstock

Centire leméred otthon a kisebbik táskádat, az rendben van... Próbálod rátenni az otthoni fürdőszobai személymérlegre a nagy bőröndöt, de az vagy leesik a mérlegről vagy az eszköz mindig más számot mutat... Ismerős? Mutatunk egy csomagkalkulátort, amivel könnyebb lesz a bepakolás és így stresszmentesebb a készülődés.

Persze vannak már szuper bőröndmérlegek otthoni használatra, de most egy olyan oldalt ajánlunk, amelyen a tervezett ruhamennyiséggel (plusz egyéb holmikkal) előre, pakolás nélkül is ki tudod számolni, mekkora lesz a súlya a poggyászodnak.

Számológép kalandoroknak

Fotó: Usplash

A Wayfairer Travel oldalon található számológép nemcsak abban segít, hogy az általad tervezett ruhamennyiségnek mekkora lesz a súlya, hanem egyben pakolási listaként is működik. Ezzel a csomagolási kalkulátorral igen sok stressztől kímélik meg az utazókat, hiszen előre jól tervezhető, miből mennyit érdemes betenni, tehát megúszod a fölösleges be- és kipakolást. Tudod, amikor kiveszed a két extranadrágot és -cipőt (hátha kiszakadna vagy beázna a másik), mert túlléped a limitet.

Pluszköltség vagy mínusz egy cipő?

Ha nem akarsz a repülőtéren plusz pénzt fizetni azért, mert túllépted a súlyhatárt, akkor már az utazás előtt két nappal végezz el egy „elméleti" bepakolást az összes olyan holmival, amit tényleg vinni szeretnél. A Wayfairer Travel saját kalkulátora átlagsúlyokkal számol, például egy átlagos női farmerével vagy egy pár férfi csizmáéval, de akár gyerekruhákkal is, és még hajszárítót, telefontöltőt, kozmetikumokat is ki tudsz választani a listából. A kalkulátorban megadhatod a légitársaságot is, amellyel utazni szeretnél, így eleve úgy állítja be a limitet a kalkulátor, hogy a légitársaság által megengedett mennyiséget veszi határnak. Kiválaszthatod a Ryanairt vagy egy Emirates-et, de van olyan lehetőség is, hogy egyéb (other) légitársaság. Hidd el, sok bosszankodástól, ki- és bepakolástól kíméled meg magadat, ha kipróbálod ezt a kalkulátort a következő repülés előtt!

AMI MÉG ÉRDEKELHET