Gyermekvasút-rajongók, figyelem!

Nyílt napot és vasutas tanfolyamot is hirdettek a Széchenyi Gyermekvasútnál.

Fotó: Facebook

Január 22-én, vasárnap 10 és 16 óra között nyílt nap lesz a vasútvonalon, ahova szuper programokkal csábítják a családokat, és azok a fiatalok is betekintést kapnak a gyermekvasút működésébe, akik jelentkeznének vasutasnak.

„A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban – részletezik a programot a gyermekvasút honlapján. – Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A kisebbek papírból elkészíthetik saját jelzőjüket vagy vonatos üdvözlőkártyájukat."

Gyermekvasút a kulisszák mögött

Fotó: Facebook

A nyílt napot meg lehet nézni a gőzmozdonyokat, de az is kiderül, hogyan működnek a dízelmozdonyok. A rendezvény napján a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között, de a vasúvonal felső szakaszán gőzvontatású nosztalgiavonatok is indulnak.

Ha kedvet kapott a fiatal...

Azok a negyedikes, ötödikes és hatodikos gyerekek, akik kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, itt regisztrálhatnak a február 4-én induló gyermekvasutas tanfolyamra. A vasút menetrendjét pedig itt nézheted meg.

AMI MÉG ÉRDEKELHET