Ezek idén a legvidámabb gyereknapi programok Budapesten

Főként ingyenes programokat ajánlunk.

gyereknap
Fotó: Shutterstock

Miért ne választanánk olyan rendezvényt, amit mi, felnőttként is legalább annyira élvezünk, mint a csemeték? Ha ez az elv vezérel, akkor a következő öt gyereknapi program éppen neked való!

Felhők között… – Ludwig Múzeum (Május 27.)

Igaz, ez a gyereknapi program nem ingyenes – kivéve a megértési nehézséggel élőknek és kísérőiknek –, de 600 forint ellenében egészen elképesztő programon vehetünk részt a Ludwig Múzeum. A mostani gyereknapon mindenki a felhők között járhat egy kicsit Lengyel András „…minden fent van a felhőben…” című kiállítása kapcsán. A múzeum három emeletén nyolc stációban ismerkedhetnek meg lurkók és szüleik a felhők ismert és még ismeretlen világával. A vezetett alkotások és feladatok mellett önálló felhőkeresésre is vállalkozhatnak a családok, sőt egy kis relaxáció idejéig a múzeum felett elvonuló felhőket is megfigyelhetik. A program 10.30-13.30 között zajlik, és előzetes regisztrációhoz kötött.

Minden, ami ló! – Nemzeti Lovarda (Május 27 - 28.)

Minden állatbarát – főleg lóbarát – gyereket és felnőttet izgalmas programokkal várnak Magyarország egyik legnevesebb lovas helyszínén, a Nemzeti Lovardában. Lesz Póni Klub verseny, lovastorna, szabadidomítás, kutya agility bemutató, Ride&Bike szimultán verseny és még rengeteg játékos program.A szabadtéri pályán izgalmas versenyszámokkal várják a jövő bajnokait, a Rex Kutyaotthon Alapítvány és védencei pedig megismertetnek a felelős állattartás főbb szempontjaival, aki pedig mozogna, az kiélheti magát az ugrálóvárban, a trambulinon, az óriáscsúszdán vagy a körhintát is kipróbálhatja.

Fotó: Shutterstock

Cifra Palota, nagyban! – Müpa (Május 28.)

Reggel 10-től délután 15 óráig egy úgynevezett Cifra Palota XXL programmal várják a lurkókat a Művészetek Palotájában. Az épületben számos zenés, tánc és meseelőadással készülnek, illetve az előcsarnok többi területén is könnyedén be lehet csatlakozni egy kreatív, készségfejlesztő foglalkozásba. Az előcsarnokban Bodnár Gábor hangszerkészítő mester várja az alkotni vágyó csemetéket, de több fejlesztő foglalkozást is kipróbálhatnak. Az egészen kicsiknek az Üvegteremben készülnek ritmusozóval, diafilm-sarokkal, báb-játékkal, képalkotóval és ölelős dalolós programmal. A kültéren is rengeteg esemény közül válogathatunk: többek között hétpróbás játékok, népi kosaras hinta, játékpark, népi fajátékok, logikai- és társasjátékok várják az ünnepelteket. A gyereknapi programon lehet majd rongybabát, szalvétavirágot, termésbábot készíteni, gyöngyözni, festeni és sárkányt készíteni, illetve reptetni is.

Fotó: Shutterstock

Tűzoltók bevetésen – Országszerte (Május 28.)

Gyermeknapon az ország valamennyi hivatásos tűzoltólaktanyája és őrse, a csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok, kiállítóhelyek, valamint az újpesti Tűzoltó Skanzen és a kőbányai Tűzoltó Múzeum is tárt karokkal várja a családokat, hogy testközelből ismerkedhessenek meg a tűzoltók mindennapi életével. Bemutatják, mi történik egy riasztás során, és azt is, hogyan, mennyi idő alatt bújnak bele a bevetési védőruhákba. Ez egy hasznos és izgalmas program fiúknak és lányoknak egyaránt.

Indul a vonat! – Gyermekvasút (Május 28.)

Nem maradhat ki az izgalmas és már klasszikusnak mondható programok közül a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút sem. A vonatok 40-50 percenként indulnak, és nosztalgiavonat is közlekedik. Ezen a napon minden 18 éven aluli ingyen utazik, és a Hűvösvölgy állomáson 10-17 óra között sok-sok program közül választhat. Természetesen lesz arcfestés, de óriás társasjáték, óriásszínező, ugrálóvár, alkotóház és egyenruhás fotózás is. Aki részt vesz a családi kvízversenyen (és jól szerepel), az a vasúthoz kapcsolódó ajándékkal távozhat. Itt is lesz tűzoltóautó, amibe be lehet szállni, illetve egy nosztalgibuszt is felfedezhetnek a gyerekek. A vasútrajongók hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. Ez egy igazán összetett és színes gyereknapi program rengeteg mozgással a jó levegőn.

Szöveg: Sinkó Edit


AMI MÉG ÉRDEKELHET