Egy légitársaság gyerekmentes zónát alakított ki a gépein

Repülőgépeik egyes részeiről a „nyugalom érdekében" kitiltotta a gyerekeket egy légitársaság.

corendon, repülő

Egy török légitársaság érdekes lépést tett, melynek keretében a repülők egyes részeiről kitiltotta a gyerekeket. Az alapító szerint ez nemcsak a pihenni vágyóknak, de a családosoknak is kedvezni fog.


A Corendon Airlines török cég nyilatkozata szerint a novemberben induló Amszterdam és Curacao között közlekedő járatain egy tesztprogramot tervez elindítani. A program során a repülőgépeken kijelölnének egy „kizárólag felnőtteknek fenntartott zónát” – írja a hamuesgyemant.hu.

A fapados kategóriába sorolható Corendon alapítója, Atilay Uslu elmondása szerint a forradalmi szolgáltatás azoknak az utasoknak készült, „akik egy kis extra nyugalomra vágynak".

Az „Only Adult” zóna az Airbus A350-es típusú gépeik elején lesz kialakítva, ezt pedig kizárólag 16 évnél idősebb utasok vehetik igénybe.

Ez is érdekelhet: Saját magukat szivatták meg a leszállás előtt pakolászó utasok

Fotó: Erwan Hesry / Unsplash

Alvó emberek

A legelső járat, ami részt vesz a tesztprogramban 2023. november 3-án száll majd fel, és egy jó hosszú utat fog megtenni. A 10 órás repülőútra a legolcsóbb jegy 396 dollárba (körülbelül 142 ezer forintba) fog kerülni, a gyerekmentes zónáért pedig egy 49 dolláros (nagyjából 17 ezer forintos) összeget kell kifizetni.

Uslu szerint az opció nemcsak a nyugalom kedvelői számára fogja csökkenteni a stresszt, hanem a családosok válláról is leveszi majd a nyomást.

„Úgy gondoljuk, az intézkedés a kisgyermekkel utazó szülőkre is pozitívan fog hatni, hiszen nekik nem kell majd azon aggódniuk, hogy gyermekeik esetlegesen nagyobb zajt fognak csapni”

– fejtette ki várakozását az alapító.

Ez a próbálkozás egyébként nem teljesen újkeletű. A szingapúri Scoot jelenleg is hirdet olyan szekciókat, ahol az utasok nem lehetnek fiatalabbak 12 évnél, de hasonló tesztprogramot indított Malaysian Airlines is még 2012-ben.

Ne próbáljunk meg trükközni, mert úgy járunk majd, mint Alex: Babának álcázta magát a kövér nyúl, de a repülőtéren lebukott

AMI MÉG ÉRDEKELHET