Egy kör a Budai-hegyekben a nosztalgiagőzössel?

A Gyermekvasút novembertől gőzvontatású mozdonyokkal is útra kel.

Fotó: Facebook Bajkó Tamás

A nosztalgia gőzös menetrendszerűen közlekedik a hétvégéken, de a járatra nosztalgia pótjegyet is váltani kell, mert korlátozott a férőhelyek száma. A hangulatos utazás a Budai-hegyekben szuper outdoor program lehet, főleg, ha kiegészítjük egy kis játszóterezéssel, kirándulással is.

„A 490,056 pályaszámú mozdony alapos felújítás után idén október elején érkezett vissza Budapestre. A sikeres futópróbákat követően novembertől már az előre meghirdetett napokon forgalomba is áll nosztalgiakocsikból álló szerelvényével." – írják a Gyermekvasút hivatalos Facebook-oldalán. A gőzmozdonyos járatok menetrendjét itt találod, több gőzös is működik ilyenkor a téli időszakban, akár többet is kipróbálhatunk a téli időszakban.

Nosztalgiavonatok naponta kétszer indulnak a végállomásokról (Hűvösvölgyből 9:30-kor és 13:40-kor, a Széchenyi-hegyről 11:18-kor és 15:15-kor, ez utóbbiak közlekednek hosszabb szerelvénnyel.), a szervezők azt kérik, ha lehet, mindenki a végállomásokon szálljon fel és le.

youtu.be

Visszatért a gőzös a budai hegyekbe!

Lesz Mikulás-járat is!

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 3-án és 4-én ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt utazzanak a gyerekekkel. A Mikulás-hétvége keretében lesznek játékok, a kicsik meglepetéscsomagot is kapnak a Mikulástól, de a megszokott módon várható más hagyományőrző program is. A karácsonyi díszbe öltöztetett vonatok Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahol az oda érkező utasokat a krampuszok gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozással, arcfestéssel és ízletes harapnivalókkal, forró italokkal várják. Az egy útra szóló (Hűvösvölgy – Szépjuhászné – Hűvösvölgy) részvételi jegyek csak elővételben kaphatók.

Menetrend: indulás Hűvösvölgy állomásról 8:20, 9:20, 10:20, 11:20, 12:20, 13:20, 14:20, 15:20, 16:20, 17:20.

Jegyeket itt tudsz vásárolni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET