A Google Térkép 4 hasznos funkciója, amit nem biztos, hogy ismersz

Nem csak a tájékozódást segíti az alkalmazás.

google térkép

A legtöbben tájékozódásra, illetve útvonaltervezésre használják a Google Maps térképét, de arról kevesen tudnak, hogy az alkalmazás ennél többet is tud nyújtani a felhasználóknak. Mutatjuk, hogyan és mire használhatjuk az applikációt!


Parkolás

Bizonyára sok emberrel megesett már, hogy leparkolta valahova az autót, majd az ügyintézést követően kiment a fejéből, hogy pontosan hol is sikerült leállítani a járművet. A Google Maps funkciójának köszönhetően megjelölhetjük a parkolási helyszínt.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint rákattintani az éppen aktuális tartózkodási helyzetet jelölő kék pontra, majd kiválasztani az opciók közül a „parkolás mentése” lehetőséget. Ezt könnyedén vissza tudjuk keresni az alkalmazás keresőjében, majd dolgunk végeztével törölhetjük is a jelzést.

Fotó: Henry Perks / Unsplash

További, az utazáshoz hasznos applikációkról is írtunk már: 5 praktikus alkalmazás, ami jelentősen megkönnyíti az utazók életét

Várható érkezés

A legtöbben a Google Maps útvonaltervező funkcióját használjuk: az alkalmazás a legtöbb esetben pontosan tudja, mikor indulnak a buszok, villamosok, vonatok. A tömegközlekedési opció kiválasztása alatt viszont nemcsak azt tudjuk megnézni, hogy mikor indul egy-egy járat, hanem azt is, hogy mikor ér az adott helyre az.

Tehát ha például 11-re kéne odaérnünk valahova, útvonaltervezés során kiválaszthatjuk az „érkezés” opciót, az applikáció pedig felsorolja nekünk azokat a tömegközlekedési lehetőségeket, melyekkel időben oda tudunk érni az adott helyre.

Azért túrázáshoz óvatosan használjuk: A Google Térkép útvonalát követte, helikopterrel kellett kimenteni

Üzemanyagárak

Fotó: Jonathan Kemper / Unsplash

Az üzemanyagárak a legtöbb benzinkúton eltérnek, így sokan belefutottak már abba a helyzetbe, hogy a legközelebbi kút helyett egy kicsit távolabbi, ám olcsóbb árakat kínáló üzletben töltötték fel az autót. A Google Maps ebben a tekintetben is hasznosítható, ugyanis az alkalmazáson megnézhetjük, milyen áron kínálja egy-egy benzinkút az üzemanyagokat.

Ha annyit írunk be a keresőbe, hogy „benzinkút”, a Google Térkép fel fogja sorolni nekünk a közelben található kutakat és az áraikat. Mivel a funkció Magyarországon még fejlesztés alatt áll, ezért nem minden esetben jelzi a kutak árait, de például a MOL benzinkutak esetében például már sokszor láthatjuk őket.

Helyek mentése

Ha megesett már velünk az, hogy beültünk valahova, ahol aztán jól éreztük magunkat, de napokkal, hetekkel később már nem emlékeztünk a hely nevére, akkor örülni fogunk az applikáció lehetőségének. A Google Térképen ugyanis van lehetőségünk megjelölni, illetve elmenteni azokat a helyeket, ahol már jártunk.

Ha el szeretnénk menteni egy helyszínt, akkor csak kattintsunk rá a térképen, majd görgessünk jobbra egy kicsit és válasszuk ki a „mentés” lehetőséget. Ezt követően akár kategorizálhatjuk őket, például éttermek, szórakozóhelyek vagy múzeumok címszó alatt.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET