Gokartozzunk télen-nyáron!

Szerencsére a kezdő elektromostól az egészen profiig van választék hazánkban.

gokart
Fotó: Unsplash

A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki élvezi a sebességet, persze kérdés, hogy ki mivel szeret száguldozni. Magyarországon a bobőrültek, a biciklisták és persze a gokartrajongók is megtalálják a számításaikat. Most az utóbbi csoportba tartozóknak válogattuk össze a legjobb helyeket.

Vannak fedett és nyitott pályák is, így az időjárás függvényében választhatunk, viszont fontos szempont a gokartpályák kiválasztásánál, hogy ki vezetné az autót. Akár gyerek, akár felnőtt versenyezne, vezetne, fontos a tapasztalat is. Ha például egy kicsi gyerek első vezetési élményét szeretnénk tökéletessé tenni, akkor elsőre elektromos gokartot válasszunk, hogy meglegyen a biztonságérzete, a szülőknek pedig a nyugalma, hiszen az e-gokartok végsebessége szabályozható. A következő szint lehet egy benzinmotoros változat és/vagy egy nehezebb pálya, esetleg több versenyző, attól függően, hogy a gokartozó mennyire szereti a gyorsaságot, a nehézségi fokokat, és hogy kivel szeret versenyezni. Első néhány alkalommal például nem biztos, hogy szerencsés felnőttek közé küldeni az alig tapasztalt kamaszt vagy az éppen, hogy a magassági határt elért 125 centis kicsit. Ha családi programként vágyunk gokartozásra, akkor olyan pályát érdemes választani, ahol mindenki megtalálja a számításait – ebben segítünk most! Igyekeztünk úgy összeválogatni a pályákat, hogy mindegyik nyújtson valami extraszolgáltatást, vagy jó legyen egy egész családnak.

Birizdokart Gokart Stadion (Kecskemét)

Fotó: Birizdokart

A Kecskemét központjától 2 km-re található szórakoztató- és sportkomplexum nemcsak egy délutáni programra csalogat. A pályán kívül étterem és hotel (fontos, hogy hangszigetelt ablakokkal) is van a területen, így akár egy csapatépítésre, vagy nagy családi összejövetelekre is alkalmas a hely. A Birizdokart stadionjában lehet bérelni egy- és kétszemélyes (a kétszemélyes gyerekekkel nagy élmény) benzinmotoros gokartokat is, a pálya 8 méter széles és 1070 méter hosszú, akár 20 gokart is biztonságosan versenyezhet a pályán, ahol egyébként országos bajnokságokat és házi versenyeket is szoktak tartani, egyszóval profi helyszín.

Cím: 6000 Kecskemét, Szent László krt. 66..
Infó: birizdokart.hu

Gokart Aréna (Budafok, Budapest)

Fotó: Gokart Aréna

A budafoki Gokart Aréna egy egészen más kategória, a profizmus és az izgalmak itt sem hiányoznak a kínálatból, sőt! A fedett, nagyon technikás pályán azok is jól érzik majd magukat, akik már tapasztalt pilóták. A pályán amatőr bajnokságok, táborok és folyamatos gokartoktatás (profi szint és tehetségkutatás) is elérhető. A benzines gokartoknak 2019-ben új nyomvonalat építettek ki és a gépparkon is frissítettek. A gokartpályát plexifalon keresztül szemmel tarthatjuk, és ha elég volt a vezetés, akkor a komplexumon belül a lézerharc pályát is kipróbálhatjuk.

Cím: 1220 Budapest, Anna u. 4.
Infó: gokartarena.hu

Flashkart (Budapest, belváros)

Fotó: Flashkart

Budapest első elektromos gokartpályája, a FlashKart a város szívében, a Blaha Lujza téren várja azokat, akik igényes, kevésbé hangos és benzingőzős élményre vágynak – igen, a szagmentesség nagy előnye az e-kartnak. A 4 sebességre állítható autókban a kicsi gyerekek és a felnőttek is ugyanolyan biztonságban vannak. Amiben egyedülálló a pálya, hogy a szokásos gumiabroncsos-védőfal helyett itt speciális biztonsági korlátrendszert alakítottak ki – így, ha véletlenül kisodródsz, akkor nem kell a gumikból időigényesen kiszabadíttatnod magadat, hanem rögtön folytathatod a pályát.

Cím: 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 5.
Infó: gokartbudapest.hu

Silverkart Gokart és Rendezvényközpont

Fotó: Silverkart

Silverkart

Szintén egy szórakoztató-központ, ahol nem csak hobbigokartozhatunk. Az épület emeleti részén játékok is biztosítják a szórakozást: bowlingpálya, biliárdasztalok, csocsó, darts és Xboxok. A gokartpálya fedett és az év 360 napján működik, flexi-track elemeivel pedig a pálya mindig izgalmas nyomvonalat tartogat a pilótáknak. A Sodi gokartok 10,5 lóerősek, így a tapasztalt vezetőknek is elegendő adrenalint biztosítanak. A hatalmas központban étterem is van, így nagyobb rendezvényekre, csapatépítésre, szülinapokra is alkalmas helyszín.

Cím: 1108 Budapest, Kozma u. 3.
Infó: silverkart.hu

Avalon Park (Miskolc)

Fotó: Avalon Park

Avalon park, gokart pálya

A miskolctapolcai Avalon Park nem titkoltan arra jött létre, hogy mindenki megtalálja itt a számításait; a szórakoztató központ a pici totyogóktól az idősekig mindenkinek tartogat élményeket. A hotel és spa remek lehetőség a passzív pihenésre, azonban az élménypark, a Maya játszóház és -park, valamint a Hell Kart gokartpálya az aktív pihenésre vágyókat kényezteti, nem is beszélve a Bükk adta túrázási lehetőségeket. A gokart pálya, bár nyitott, kivilágított, így este különösen élvezetes a manőverezés. Az 562 méter hosszú és 8-12 méter széles pálya 7 különböző szakaszra osztható, azaz 7 különböző pályaverzió alakítható ki. Egy- és kétszemélyes elektromos gokartokat is bérelhetünk, 14 éves kor alatti gyerek azonban csak a kétszemélyesben ülhet, felnőttel.

Cím: 3519 Miskolc, Igló út 15.
Infó: avalonpark.hu

Battaring (Százhalombatta)

Fotó: Facebook

Battaring

A százhalombattai Battaring egyik különlegessége, hogy a legapróbbaknak is tartanak itt foglalkozásokat, na meg e-gokartokat. A 3-6 éveseknek van OviGokart tanfolyam, de persze hétvégi programként is igénybe vehetjük a szolgáltatásokat a 480 méter hosszú, 5-8 méter széles, tempós egyenes szakaszokkal és technikás kanyarkombinációkkal bíró pályán. A tapasztaltabb gokartimádóknak benzinmotoros autók állnak rendelkezésükre, és persze itt is van lehetőség a fejlődésre, oktatásra. Az élményen sokat emel, hogy kilátóból figyelhetjük a versenyeket, mint egy igazi Forma–1-es pályán.

Cím: 2440 Százhalombatta, Ipari Park, Mérnök u. 15.
Infó: battaring.hu

AMI MÉG ÉRDEKELHET