Létezik a Glass Onionban látható modern villa?

A futurisztikus épület, amely mesés tengerparti kilátással rendelkezik, valódi ház vagy stúdióháttér?

Fotó: Amazoe

A télen bemutatott Tőrbe ejtve – Az üveghagyma (Glass Onion: A Knives Out Mystery) film a Netflix egyik legnézettebb produkciója. Az izgalmas, fordulatos cselekmény mellett azonban a helyszín is megérdemel egy kis figyelmet.

Fotó: Amazoe

A film cselekményének nagy része Görögországban játszódik, ahol Benoit Blanc (Daniel Craig) magánnyomozónak újra egy rejtélyt kell megfejtenie. A film egy tech-géniusz, Miles Bron (Edward Norton) magánszigeten álló, fényűző villájában játszódik, ahol régi barátait látja vendégül. Érdekesség, hogy a filmben fontos szerepe van a dizájnos kristályból készült mólónak, ami csak apály idején használható. Nos, a valóságban a görög mediterrán térségben nincs olyan jelentős árapály, amely ilyen problémát okozna.

A villa a filmben:

Persze a filmben a villa kapott mindenféle „kiegészítőket", amelyek a valóságban nem tartoznak az épülethez, mint például az üvegbúra.

És a villa a valóságban:

A Peloponnészoszi-félszigeten, mint egy modern akropolisz, úgy magasodik a tenger fölé a hatalmas Amanzoe Villa. Az elegáns resort 20 kültéri és beltéri luxusapartmannal rendelkezik. A komplexum tevezői – Ed Tuttle és Marios Angelopoulos – direkt olyan dizájn szerettek volna létrehozni, hogy a villa beleolvadjon a sziklás környezetbe, ahonnan pompás kilátás nyílik az Égei-tengerre és Peloponnészoszra. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az Amazoéban szeretne megszállni: az árak a szállodában 1530 eurótól kezdődnek éjszakánként két személyre, amiért egy 210 négyzetméteres, medence melletti pavilont kaphatunk. A legdrágább apartman egy éjszakára 13 500 euró.

Ha érdekelnek még filmbeli helyszínek, akkor nézd meg a Fehér Lótuszban szereplő taorminai hotelt vagy a palermói luxus villát.


AMI MÉG ÉRDEKELHET