Glampingelj itthon! – Luxusélmény a természetben

A glamping a szállodák kényelmét ötvözi a kempingezés természetélményével és bohémságával.

A 21. század nomádjainak igényeire fejlesztett új, trendi pihenési forma a fapados megoldások helyett full extrás, vagány ötletekkel hódít! Nem mellékes, hogy az ökotudatosság is központi eleme ennek a szállástípusnak. Ezúttal magyarországi glampingeket ajánlunk!

Luxusjurta, erdei iglu vagy a fák ágai között kialakított fészek – mind tökéletes, életre szóló élményt ígérő szálláshely. Maga a glamping szó egyébként a glamorous és a camping szavak összeolvasztásából született, és különleges kem-pingezést jelöl, nem mindennapi természeti környezetben és építményekben, de mégis magas komfortfokozattal. Vagyis: úgy nomádkodhatunk, hogy gyermekkorunk sátras élményeivel ellentétben kényelmes fürdőszobát, adott esetben hatalmas franciaágyat, esetleg még kiszolgálást is kapunk. Kedvcsinálóként összegyűjtöttük néhány nem is túl messzi glamping helyet, amelyek garantáltan kicsalogatják az embert a csigaházából.

Homoki lodge

www.instagram.com

Login • Instagram

Az igazi, nagybetűs dél-magyarországi Puszta egy járatlan szegletében magunk is megtapasztalhatjuk a végtelenből áradó szabadság érzését. Az egyenként 30 négyzetméteres jurtákban légkondicionáló, bőrfotelek, minibár és pezs- gőfürdő várja azokat, akik hedonista módon kóstolnának bele az ősmagyarok izgalmas életformájába.

Nomád hotel & glamping

www.instagram.com

Login • Instagram

A hotel területén belül bérelhető glamping helyszínek között olyan különlegességeket találunk, mint a csillagkémlelésre alkalmas, egyedi tervezésű átlátszó iglububorék, amelyben egy szerkezet gondoskodik az erdei levegő beáromlásáról. A Távol Afrikától elnevezésű házikó privát terasza pedig a patak völgye felé ugrik ki, így garantált a természet közelsége.

  • Cím: 3325 Noszvaj, Síkfőkút utca 5–7.
  • Árak: 16 000 Ft/ főtől
  • Infók: www.nomadhotel.hu

5érzék házak

www.instagram.com

Login • Instagram

Boldogságbarát szállás – így jellemzi magát az Őrség szívében található komplexum, ahol a lombházban szó szerint a madarakkal ébredhetünk. A puha „fészekben" nincs áram, így zavartalanul adhatjuk át magunkat az erdő csendjének. A vendégek a lebegő sátrat a pihenőszobává alakított ekhós szekeret és a pajtát is kipróbálhatják.

  • Cím: 9933 Őrimagyarósd, Dózsa Gy. út 35.
  • Árak: 20 000 Ft/főtől
  • Infók: www.orsegi5erzek.hu

Hunza Ecolodge

A Pécs közelében található erdőszéli kis falu mellett kialakított ökokemping jelszava a természettel való tiszteletteljes együttélés, ennek szellemében a szállásokon minden kizárólag a helyben fellelhető alapanyagokból készült. Az ötsze- mélyes lombházat a Pápua Új-Guinea-i Korowai törzsről nevezték el. A lombházakat és a privát terasszal ellátott luxus glamping sátrakat biozöldségeskert veszi körül, amelynek terményeiből a reggeli alkalmával csemegézhetünk, de akár főzhetünk is belőlük.

AMI MÉG ÉRDEKELHET