Drukkolj te is a Giro d'Italia magyarországi szakaszain!

A világ egyik legnagyobb kerékpáros versenyének 3 hazai szakaszán szoríthatsz a versenyzőknek!

Fotó: Profimedia

A Giro d’Italia a három legnagyobb, legendás kerékpáros körverseny egyike, testvérei a Tour de France és a La Vuelta. Idén május 6-án Budapestről indul el a 105. olasz körverseny, hogy három napig hazánk legszebb tájain tekerjenek a világ legjobb országúti bringásai.

Girót a rózsaszínben nyomtatott La Gazzetta dello Sport hívta életre, és annak újságírója találta ki 1931-ben, hogy a versenyt vezető sportoló viseljen megkülönböztető felsőrészt, érthető, miért a rózsaszín lett az összetettben elöl álló kerékpáros mezének színe. Ennek örömére pedig a MOL badacsonytomaji töltőállomása is rózsaszínbe és kerékpárokba öltözik április 15. és május 31. között, hogy innen szurkolhassunk teljes szívvel és maximális hangerővel az indulóknak, de legfőképpen a magyar fiúknak.

Hajrá, magyarok!

Valter Attila ugyanis már biztos résztvevője a Girónak, ráadásul a 2021-es körversenyen – az egész ország örömére – három napig viselhette is a Maglia Rosát, a dicsőséges pink mezt. Bár Atti inkább a legkeményebb hegyi szakaszokon tud tarolni, azért a hazai pályán a közönség is hozzátehet a teljesítményéhez. Rajta kívül pedig esélyes még az indulásra Fetter Erik, Dina Marci és Peák Barna is, az ő csapataik azonban közvetlenül a rajt előtt döntenek csak a magyar fiúk részvételéről. És ha már szurkolunk, ne feledkezzünk meg a MOL Alapítvány által támogatott Vas Kata Blankáról sem, aki ugyan – neméből adódóan – nem indulhat a Girón, viszont egész évben kemény világversenyeken áll helyt dobogós eredményekkel. Május 8-án tehát ne fogjuk vissza magunkat, irány Badacsonytomaj, kerepelni!

A Giro D'Italia magyarországi szakaszai

  • Május 6.: Budapest–Visegrád, 195 km
  • Május 7.: Budapest, egyéni időfutam, 9,2 km
  • Május 8.: Kaposvár–Balatonfüred, 201 km. Badacsonytomaj kb. 146 km-nél fogadja a versenyzőket.


AMI MÉG ÉRDEKELHET