Kibérelnéd Gaudí házát nyaralásra?

Barcelona eklektikus világában nem is lehetne jobb szállásunk.

Fotó: Airbnb

Megmutattuk már híres francia írók otthonát, többször ajánlottunk érdekes szállásokat, templomból kialakított nyaralót, most pedig a világhírű katalán építész, Antoni Gaudí egyik házát bérelhetjük ki.

Gaudí első háza, a Casa Vicens bérelhető az Airbnb-n – hihetőnek tűnik ez a mondat? Első olvasásra talán nem, pedig egyre népszerűbb trend, hogy híres emberek egykori otthonait, nyaralóit, műtermeit vehetjük bérbe. Persze sok épület műemlék és múzeum, de akadnak exkluzív lehetőségek, melyeket kihasználva „belekóstolhatunk" egy-egy művész életébe, de legalábbis abba az életérzésbe, ami körülvette.

Kultúra és Airbnb

Fotó: Airbnb

Casa Vicens, Barcelona

Az Airbnb nem először tesz elérhetővé olyan szállásokat, amelyekhez a földi halandó nem könnyen fér hozzá: volt már hasonló akciójuk, amikor a Louvre-ban, a Spice Girls turnébuszán vagy épp a Downton Abbey sorozat kastélyában szállhatott meg pár szerencsés utazó. Ezúttal pedig Barcelona felé kacsintgatnak, ahol ősszel két szerencsés utazó Gaudí első házában aludhat.

Casa Vicens 2 főre

A katalán főváros szívében található ez a lélegzetelállító ház, a Casa Vicens, amelyet a híres építész tervezett a Sagrada Família mögött néhány háztömbnyire. Eredetileg polgári családi ház volt, majd múzeummá alakították át. Az Airbnb munkatársa körbevezeti majd a két szerencsés vendéget, akik a ház minden apró titkát megismerhetik. A Casa Vicens a szecessziós (Art Nouveau) építészet egyik első alkotása, így nem csupán attól rendkívüli, hogy a modern építészet egyik legnagyobb zsenije élt itt, de művészettörténeti szempontból is jelentős építmény.

A korhű enteriőr mellett ráadásul egy izgalmas szolgáltatásban is részesülnek, akik a Casa Vicensben szállnak meg: a szerencsések Gaudí ebédlőasztalánál fogyaszthatnak el egy gourmet-vacsorát, majd másnap reggel a mediterrán reggelit a privát kertben élvezhetik. Figyelem, a szállás július 12-től foglalható!

Képek az exkluzív szállásról:

Fotó: Airbnb


Fotó: Airbnb


Fotó: Airbnb


Fotó: Airbnb


Fotó: Airbnb



A Casa Vicenst így ajánlja az Airbnb:

youtu.be

Antoni Gaudí’s First House | Only On Airbnb
AMI MÉG ÉRDEKELHET