6 májusi gasztrofesztivál Budapesten, ha a hasad után mennél

Benne vagyunk a tavaszban, ez pedig egyre több gasztronómiai fesztivállal, programlehetőséggel is kecsegtet. Mutatunk 6 ínycsiklandó eseményt Magyarországon, ha szívesen vennénk részt egy kulináris kalandban.


Gourmet Fesztivál 

Budapest második kerületében, a Millenárison idén is megrendezésre kerül a Gourmet Fesztivál. A nagyszabású gasztroeseményen az ország legjobb séfjeivel, cukrászaival, borászaival, pékjeivel, termelőivel, sör- és pálinkafőzőivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Időpont: 2024. május 24-26.

Helyszín: 1024, Budapest, Kis Rókus utca 16-20.

A Villányi borvidék Budapesten 

Rendhagyó módon idén is megszervezi a Villányi borvidék bemutatkozó eseményét a Budapest Kongresszusi Központban. A rendezvény több egy borkóstoló programnál, ezúttal a Villányi borvidék gazdag vidéki kínálata egy helyen mutatkozik be rekordszámú 36 kiállítóval, több mint 100 kóstolható borral, helyi termékekkel, helyi gasztronómiával, a térség kiemelt vonzerőivel és településeivel.

Időpont: 2024. május 11.

Helyszín: 1124, Budapest, Jagelló út 1-3.

A villányi Palkonyába is érdemes egyszer ellátogatni: 5 bájos magyar falu a Dunántúlon, ha elmenekülnél a város zajától

Food Truck Show 

2024-ben a Food Truck Show 10. születésnapjának alkalmából a Kincsem Parkba hívja össze az éhes és szomjas vendégeket. Az eseményen 20 food truck, 9 italstand és 5 desszertsátor kínálatába kóstolhatunk bele úgy, hogy közben a Tavaszi Lóversenyt is megnézhetjük.

Időpont: 2024. május 3-5.

Helyszín: 1101, Budapest, Albertirsai út 2-4.

Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál 

10. éve kerül megrendezésre a Corvin Sörfesztivál, melyen az ország legjobb kézműves és kisüzemi sörfőzdéje állít fel standokat. A kiállítók közt olyan főzdék szerepelnek, mint például a Fóti Sörfőzde, a Mad Scientist, a MONYO Brewing, vagy a Fehér Nyúl Sörfőzde.

Időpont: 2024. május 8-12.

Helyszín: 1082, Budapest, Corvin sétány

Ha már sörök: Sörrajongók figyelem! Ezekben az európai városokban érdemes kóstolni

Gin Festival Budapest 

Immáron negyedjére kóstolhatnak bele a vendégek a Botellón Terasz falain belül a legkülönlegesebb ginekbe. A fesztiválon több mint 20 féle ginen kívül zenés-táncos programok is lesznek, a hely pedig gyerek-és állatbarát is – a belépés ráadásul ingyenes!

Időpont: 2024. május 23-25.

Helyszín: 1075, Budapest, Kazinczy utca 21.

Rosalia borpiknik 

A Városligetben a hónap végén a kellemes hangulatot a Rosalia borpiknik adja. Az eseményen elsősorban a roséké, a habzó- és gyönyöző boroké, valamint a pezsgőké a főszerep, amik mellé a street food standok ételeit próbálhatjuk ki. Mindemellett kézműves gyerekprogramok és zenés mulatságok is lesznek.

Időpont: 2024. május 31. – június 2.

Helyszín: Budapest, Városliget.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET