Futurista álom: a végtelenbe repülő szálloda

Akár 5000 vendégutast is képes lenne szállítani a repülő hotel.

Olyan, mesterséges intelligenciával (AI) irányított, nukleáris energiával hajtott repülőgépet álmodott meg egy jemeni mérnök, amely megszakítás nélkül lenne képes repülni, ezzel finoman szólva is különleges szállásélményt nyújtva vendégeinek.

Hashem Al-Ghaili tervezte meg azt a Sky Cruise névre keresztelt high-tech gépet, mely a koncepciója szerint egy repülő szálloda lenne, nem kevesebb, mint 20 nukleáris meghajtású motorral felszerelve, 5000 utas szállítására elegendő kapacitással.

Az égi szálloda sosem szállna le

Egyelőre elképzelhetetlen, hogy egy repülő közlekedési eszköz sose landoljon, pedig Al-Ghaili Sky Cruise-a a tervek szerint bizony nem szállna le. Repülők vinnék a levegőben lévő szállodába a vendégeket, és a tankolás, valamint a szervizelés is az égben zajlana. A tervező számításai szerint a gép önvezetően működne, tehát pilótákra sem lenne szükség annak mozgásban tartásához.

Al-Ghaili egy Facebook-posztban reagált azoknak, akik kételkednek a repülőgép megvalósíthatóságában. A posztban leírja, hogy álmodozni lehet és kell is, majd Albert Einsteintől idéz:

„Ha egy ötlet elsőre nem tűnik abszurdnak, akkor nem is lesz megvalósítható."

A posztban azt is leírja, hogy a tervek szerint 2030-ra elkészülnek azok a mini atomreaktorok, amelyek a későbbiekben repülők meghajtására lesznek alkalmasak. A mérnök emlékeztet arra is, hogy 1920-ban jelent meg egy cikk a New York Times-ban arról, hogy egy rakéta soha nem lesz képes elhagyni a Föld légkörét – és hol tart most az emberiség?! A Voyager 1 űrszonda a Naprendszerünk határain túlhaladva küldi az adatokat a felfedezésekről. A dizájner tehát nagyon örül annak, hogy a terve virálisan ilyen népszerű lett, és beszélnek, álmodoznak róla az emberek.

Mi lesz benne?

A repülő szállodában helyet kap több étterem, játszóház, bevásárlóközpont, edzőterem, orvosi rendelő, mozi, színház, úszómedencék, koktélbárok. Ezen felül a rendhagyó repülőt úgy építik meg, hogy az utazási betegségben szenvedők ne érezzenek semmit abból, hogy a levegőben vannak, további fontos szempontként pedig a repülési technológia is környezetkímélő lenne.

Az alábbi videó részletesen bemutatja, hogyan is festene a nukleáris meghajtású légi szálloda:

youtu.be

Nuclear-Powered Sky Hotel

Forrás: LADBible

AMI MÉG ÉRDEKELHET