Forralt bor ártérkép: így teljesít Budapest Európában

Nem mindenhol elégedettek a látogatók.

forralt bor

Míg néhány helyen a magas árak és az adventi vásárok kéz a kézben járnak, addig egyes úti célok esetében igencsak meglepődtek a látogatók a költségeken. De hol kínálják a legjobb áron az italokat, és mennyibe kerül egy-egy forralt bor ezeken a vásárokon?


Az infláció a karácsonyi vásárokat sem kerülte el, ez pedig Európa több városában is érezhető. Az Euronews cikke szerint Edinburgh karácsonyi vásárján például egy pohár, három deciliteres forralt bor 8 eurónál (nagyjából háromezer forintnál) kezdődik, de hasonló árakkal dolgozik Liverpool is.

Londonban egy picit jobb a helyzet, itt átlagosan 5 fontért (körülbelül 2200 forintért) kortyolhatnak forralt bort a látogatók.

Németországban is emelkedtek az árak, ám az Express szerint Münchenben például még mindig van esélyünk egy sört és egy forralt bort 2600 forintnak megfelelő euróért elfogyasztani a vásárokon.

Berlinnel már más a helyzet, itt egy pohár forralt bor ára 5 eurónál (közel kétezer forintnál) kezdődik, de nem kell meglepődni, ha a 10 eurót (közel négyezer forintot) is eléri a díjszabás.

Ha inkább házilag készítenénk: Az egyetlen aranyszabály a tökéletes forralt borhoz

A fent említett cikkben az eShores utazási vállalat felméréséről számoltak be, akik annak jártak utána, hogy hogyan alakultak az italok árai Európa 10 legkeresettebb karácsonyi vásárán.

Az eredmények azt mutatták, hogy Prága karácsonyi vásárain úszhatják meg az egyik legolcsóbban a karácsonyi iszogatást a látogatók: egy korsó sörért és egy pohár forralt borért átlagosan 2600 forintot kell fizetni – ebből a sör nagyjából 1100, a forralt bor pedig 1500 forintot tesz ki.

Olcsósági szempontból még Budapest is jól teljesít, itt egy korsó sör ára átlagosan 1500 forintnál, egy pohár forralt bor ára pedig átlagosan 1200 forintnál kezdődik. Ezzel egyébként a tíz vizsgált város közül Budapest lett a legolcsóbb.

Süteményt is készíthetünk forralt borból: Ha lenyűgöznéd a családot: forralt boros torta, ami az ünnepi időszak sztárja lehet

Krakkóban valamennyivel jobban járnak a karácsonyozók, itt a Telegraph felmérése szerint nagyjából 900 forintért kapható egy pohár forralt bor.

Ezzel szemben a legdrágább karácsonyi vásár úgy tűnik, Dániában van: a koppenhágai vásáron háromezer forintot meghaladó összeget (59 koronát) kérnek el egy italért.

Nyugati szomszédunk is a középmezőnyhöz tartozik: Bécsben egy forralt bor ára átlagosan 5,5 euró (több mint kétezer forint) körül mozog.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET