Filmajánló a hátsó ülésre

Ezek a filmek tökéletesek arra, hogy hosszú utakon lekössék a gyerekeket.

Fotó: Shutterstock

Arról már írtunk, hogyan foglald le a gyereket a hosszú autóút során, de arról még nem esett szó, hogy milyen filmmel kössük le a kicsik figyelmét ahhoz, hogy az autóban eltöltött idő hasznos és szép történetekkel repüljön el.

Enola Holmes

Enola Holmes, a mindenki által jól ismert Sherlock Holmes húga, aki anyjuk eltűnése után kezd el nyomozni. A film egy nagyon izgalmas mese az egyenjogúságról, a nők által vívott küzdelemről és arról, hogy bátorsággal és ésszel szinte mindent el lehet érni. A főszerepeket Millie Bobby Brown, Helena Bonham Carter és Vajákból is ismert Henry Cavill alakítják.

Anne E-vel a végén

Az Anne with "E" egy Netflixen futó sorozat, aminek a középpontjában egy árva kislány áll, aki meséivel és kedvességével még a legjegesebb viktoriánus szíveket is meghódítja. A sorozat nagyon jól ábrázolja a XVIII. század igazságtalanságait és megtanít azokra az emberi dolgokra, amik ahhoz kellenek, hogy a társadalom peremére szorult embereket is fel tudjuk emelni.

A leleményes Hugo

Hugót apja – a pályaudvari óra karbantartója – halála után iszákos nagybátyja fogadja örökbe, aki egy nap eltűnik. Hugo a pályaudvarra költözik és elkezdi folytatni apja munkáját, hogy megtalálja azt az üzenetet, amit a legkedvesebb családtagja hagyott neki. A történet szintén arról szól, hogy a legrosszabb helyzetből is van kiút némi leleményességgel, szorgalommal és tiszta szívvel.

Kevin nélkül nincs karácsony!

Tényleg nincs. Annak ellenére, hogy a filmet 1990-ben mutatták be és a főhős már egy éve betöltötte a negyvenet, a poénok még mindig ugyanúgy ülnek, mint amikor először hagyták el Kevint karácsonykor a szülei. A jó humor mellett van még egy kifejezetten hasznos tulajdonsága a Reszkessetek betörőknek: a két rész egymás után levetítve kicsit több, mint 3 óra, emiatt egészen hosszan le tudja kötni a gyerekek figyelmét.

Harry Potter

Az angol varázsló kisfiú története nem csak szórakoztató és látványos, de egy nagyon tanulságos történet is a barátságról és a társadalomról. Nem hiába lett ekkora kedvenc. A már-már klasszikus könyvsorozatot megjelenítő 8 részes filmsorozat nagyon jó választás, ha nagyon messzire autóztok és a visszafelé útra is gondolni kell.

AMI MÉG ÉRDEKELHET