Megmásznád az Esztergomi Bazilikát?

Különleges lehetőség nyílik azok előtt, akik nem félnek a magasságtól, a híres-neves kupola, amely Magyarország legnagyobb egyházi épülete, hamarosan látogatható lesz egy túra keretében.

Fotó: Shutterstock

Az Ég és föld között – exkluzív (kaland)túra az esztergomi Bazilika kupolájában egy vissza nem térő alkalom arra, hogy 100 méter magasból megcsodálhassuk a tájat, és magát az épületet.

Első lépésként teljes védőfelszerelésben felviszik a látogatókat egy erre a célra kiépített lifttel a bazilika oldalán, egészen a kupoláig, ahol a közel 80 tonnás állványzatokon végigsétálva megcsodálhatjuk a mesteri kézimunkával díszített aranyozott stukkókat, illetve a restaurátorok aprólékos munkáját.

Ha téged is érdekel az építészet, vagy csak varázslatos dunai panorámában gyönyörködnél, akkor ne hagyd ki ezt a vissza nem térő lehetőséget, és csodáld meg 100 méter magasban te is az Esztergomi Bazilika kupoláját!

Nem mindennapi panoráma

Fotó: 123rf

A program végén a Bazilika Panorámatermében meleg teával várják a túra résztvevőit, akik utána körbesétálhatják egy vezetett túrán a felújításról szóló kiállítást, amelyet egy 1845. augusztus 19-én elhelyezett időkapszula tesz igazán különlegessé.

Arról már írtunk korábban, hogy a 176 éves időkapszulát 2021 tavaszán régészek emeltek ki a csúcskeresztből, a tartalmát pedig a Panorámateremben lehet megtekinteni.

A túra ára: 8900 Ft/ fő

Hossza: 2 - 2,5 óra

A túrán egyszerre 1 időpontba 15 fő vehet részt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET