Beülünk egy forralt borra?

Ezeken a helyeken melegedhetsz át egy fűszeres, forró itallal Budapesten.

Fotó: Shutterstock

A pesti vagy inkább a budai oldalon szusszannál egyet? Csakis rajtad múlik, ahogyan az is, milyen harapnivalót választasz a forró ital mellé. Azért ajánlunk néhány helyet.

Frida

Az egész berendezés harmóniája arra ösztönöz, hogy kifújd magad az újlipóti nyüzsgésben, és egyél valami finomat itt, ahol az ételek és italok is kizárólag minőségi, válogatott alapanyagokból készülnek. Hétköznap 17 óráig, míg hétvégén 13 óráig brunch-olhatsz, ebédre pedig választhatsz levest, pizzát, tésztát, rizzotót vagy salátát, ha pedig csak egy forró italra térnél be, arra is van lehetőség. A forralt bor csak úgy itatja magát, de sokan kávézni vagy koktélozni járnak ide.

Cím: Budapest, Pozsonyi út 21-23.

Majorka Kávézó és Söröző

Nem csak nyáron érdemes beülni a budai Majorkába, amikor az óriási gesztenyefák lombkoronái zöldellnek, kellemes hűst biztosítva a legnagyobb forróságban. A legnagyobb hidegben is rendkívül hangulatos ez a hely, akár egyedül harapnál valamit, akár barátokkal, nagyobb társasággal ütnéd el az időt. Igazi hamburgerrajongó vagy? Kóstold meg a Majorka Burgert, amiben roston sült marhahúspogácsa, jégsaláta, fehér hagyma, paradicsomkarika, kecske camembert, alma chutney, koktél mártás és BBQ-szósz kerül – ehhez alapból jár a hasábburgonya, ahogyan az összes hambihoz. Vagy szavazz a cevapcicire, a klasszikus szerb csevapra bárány- és borjúhúsból, finom házi készítésű ajvárral. Utána jöhet egy forró borocska? Kettő-, illetve három decis melegítőt is kérhetsz.

Cím: Budapest, Erzsébet Fasor 16.

Városliget Café & Restaurant

Szereted a forralt bort, de valami más alkoholos melegségre vágysz? A Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó mellett található étteremben erre is lehetőséged van. Mivel a tágas tér több részre tagolódik, választhatsz kuckósabb, kevésbé zajos zugot, de ha szereted iszogatás közben nézni az embereket, akkor központi helyen is leülhetsz. Miközben meghitten kortyolgatod a forró aperolt vagy teát, a hatalmas ablakokon keresztül gyönyörködhetsz a Vajdahunyad várban, ami a délutáni, esti órákban igazán lenyűgöző látványt nyújt.

Cím: Budapest, Olof Palme sétány 5.

Keksz Bisztró

És igen, létezik olyan hely a fővárosban, ahol egész nap reggelizhetsz – ez különösen jó hír, ha sokáig kimaradtál előző éjjel, és csak délután térsz magadhoz. A belváros közepén, a Kekszben bármikor kérhetsz rántottát, bundás kenyeret, angol reggelit, vagy reggeli menüt is, ami tartalmazhat salátát és friss narancslevet. Sötétedés után aztán beindul a forralt borozás is, amihez szendvicset, salátát vagy kiadós főételt rendelhetsz. Mit szólnál egy hátszín steakhez parázsburgonyával és thai uborkasalátával? De, ha karácsonykor nem teltél el a töltött káposztával, akkor azzal is megjutalmazhatod magadat, amit itt tejföllel és pörccel tálalnak.

Budapest, Madách tér 4. (Asbóth utca)

Vidéki programok forralt bor rajongóknak

  • Január 21-én 10 órától Forralt bor napot tart a Borivók Társasága, amely során különleges forralt borokat kóstolhatsz a ZOÁD pincészettel közös program keretében.
  • Nemcsak inni, de készíteni is szereted, és jó is vagy benne? Idén harmadik alkalommal, január 28-án, 14 órától rendezik meg a rondapulcsis forraltbor-főző versenyt, amire örömmel várják a lelkes csapatokat. A nevezés csapatonként lehetséges, illetve a bort és a felszerelést is mindenki saját maga intézi. Cím: Badacsonytomaj, Tájház udvar. További infók: Facebook

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET