Ezek Európa okosfővárosai 2022-ben

De pontosan mi is az az intelligens turizmus?

Fotó: Shutterstock

Az okosfővárosok nemcsak haladnak a jövővel, de irányt is mutatnak, hogy milyennek kellene lennie a folyamatosan fejlődő, progresszív turizmusnak, építészetnek, közlekedésnek az egész világon.

Valencia és Bordeaux lett 2022-ben Európa két intelligens fővárosa. A két város kulturális örökségével, konyhájával és programkínálatával eddig is sok látogatót vonzott, de a turizmus újraértelmezésében is élen járnak: helyi szereplőket vonnak be, akadálymentes, futurisztikus kulturális épületeket húznak fel, zöldítenek és digitális szolgáltatásokat alkalmaznak.

Modern turizmus

Az okosfővárosok könnyen és környezetbarát módon is megközelíthetőek, ami a városi közlekedésre is igaz. Kreatívan kezelik a kulturális örökségeket és a modern, új építészetet. A rugalmas, haladó elképzeléseknek semmi sem szabhat határt, mindemellett kiemelt figyelmet fordítanak az akadálymentes, digitalizált utazásnak és turisztikai látványosságoknak. A franciaországi Bordeaux-ban és a spanyolországi Valenciában is úgy keveredik a régi az újjal, hogy vagy észre sem vesszük, vagy olyan vizuális élményt nyújtanak, hogy senkinek sem lehet kifogása ellene. A következő galériában a fentiekre mutatunk példákat.

Bordeaux és Valencia modernje képekben:

Fotó: Shutterstock

Bordeaux


Fotó: Shutterstock

Bordeaux-i Bormúzeum


Fotó: Shutterstock

Bordeaux-i Börzepalota


Fotó: Shutterstock

Bordeaux-i borbolt


Fotó: Shutterstock

Valencia operaháza és környéke


Fotó: Shutterstock

Valencia, America's Cup Building


Fotó: Shutterstock

Valencia



AMI MÉG ÉRDEKELHET