Zúznál egy jót Budapest első dühöngőszobájában?

Amerikában már nagy múltja van, nálunk még kevésbé ismert ez a szórakozási lehetőség...

Fotó: Shutterstock

Ha nem mindennapi programmal szeretnéd meglepni az egyik barátodat vagy a kollégáiddal mennétek valami nem elcsépelt helyre, akkor felejtsétek el a szabadulószobákat, mert végre van wrecking room (vagy rage room), azaz törés-zúzásra szakosodott hely.

Végre itthon is kipróbálhatjuk, milyen biztonságos környezetben úgy kiereszteni a gőzt, ahogy még soha. Persze a dühkezelés vagy a stresszlevezetés ilyen formája vagy a szórakozásból törés-zúzás itthon még nem annyira elterjedt, a világon ez már egy népszerű és elfogadott szabadidős program. Itthon 2019 óta létezik zúzda, de sokan nem is sejtik, hogy van ilyen lehetőség az országban. Semmivel sem durvább, mint egy paintball-háború vagy egy félelmetes escape room, egész egyszerűen más.

Stresszkezelés 2021

Fotó: Getty Images

Hogy hogyan zajlik egy ilyen dühöngőszobás játék? A Wrecking Room minden szükséges védőfelszerelést biztosít, hogy ne sérülhess meg, csupán azt kérik, zárt cipőben (sportcipő, bakancs) vegyél részt a programon, és van néhány szabály, amit a vendégeknek be kell tartaniuk:

  • Ittas, illetve bármilyen tudatmódosító szer hatása alatti állapotban nem játszhatsz.
  • A játék előtt egy rövid balesetvédelmi oktatást tartanak, és kérik mindenkitől a szabályok betartását.
  • A szobában lévő másik emberre vigyázz!
  • A szolgáltatás kizárólag szórakoztatási célból jött létre, a terem dolgozói nem terapeuták. Senkit nem biztatnak agresszióra, épp ellenkezőleg; a stresszt kizárólag a tárgyakon lehet levezetni.
Feszültséged szintjének megfelelően különböző csomagok közül választhatsz , amellyel arról döntesz, hány üveget vagy műszaki cikket szeretnél megsemmisíteni, aztán persze az eszközöket is te válogathatod ki: a kalapács, a baseball ütő és a feszítővas csak néhány közülük... Mielőtt azt gondolnád, ez egy hatalmas pazarlás, eláruljuk, hogy a műszaki cikkek már nem használhatóak, a törmelékeket pedig szétválogatják a zúzás után: a műanyag-, üveg- és elektronikai hulladékokat külön-külön elszállíttatják, így lehetőség nyílik az újrahasznosításukra.

Cím: 1065 Budapest Podmaniczky utca 19.

AMI MÉG ÉRDEKELHET