5 radar alatti tengerpart Európában, ha kerülnéd a zsúfolt strandokat

Ötletek a nyárra.

karpaz beach, karpas beach, ciprus

Karpaz Beach, Ciprus – Fotó: Shutterstock

A legtöbb utazó számára a nyár velejárója a strandolás, ám a modern világban a pihenés könnyen frusztrációba fordulhat akkor, ha egyszerűen túl sokan választják ugyanazt a partszakaszt. Bár arra nincsen garancia, hogy rajtunk kívül csak pár turista fog ezeken a strandokon sütkérezni, a következő partok nem számítanak a legfelkapottabb opcióknak.


Karpaz Beach, Ciprus 

Ciprus szigete évek óta népszerű úti célnak számít a nyaralók körében, ám sokan inkább a sziget nyugati oldalát választják.

Az északi rész ezzel szemben egy sokkal nyugodtabb területnek mondható.

itt található egy olyan strand is, amely egyelőre még nem számít a legfelkapottabb fürdőhelynek. A Golden Beach-ként is emlegetett Karpaz 4 kilométer hosszan húzódik közel Ciprus északkeleti csücskénél, és különlegessége, hogy tele van kisebb-nagyobb homokdűnékkel.

Ramla Bay Beach – Málta 

Málta fő szigetének északi kistestvérét, Gozót a legtöbb turista a gyönyörű Sanap-sziklákról ismerheti. Míg a szomszédos Comino szigetére évről évre sokan látogatnak el a Kék Lagúna miatt, addig Gozo egy csendesebb alternatívát kínál. A sziget keleti partján elterülő Ramla Bay Beach vöröses árnyalatú partszakasza emiatt egy jó választás lehet akkor, ha ki szeretnénk kerülni a legnépszerűbb területeket. Gozóra számos hajós kirándulás indul a Vallettának is otthont adó anyaszigetről, így a napozást össze is köthetjük egy kis kalandozással.

Ha az is érdekelne, melyik strandokat szeretik a legjobban az utazók: Ezek az európai tengerpartok a nyaralók kedvencei

Betina Špilja – Horvátország 

Dubrovnik történelmi óvárosa nem véletlenül vonz annyi turistát minden nyáron, ám ha nem bánjuk, hogy a homokos partok helyett sziklás strand vár minket, akkor mindenképpen érdemes egy kis időt szakítanunk arra, hogy ellátogassunk a Betina Špilja különleges barlangstrandjára.

A parszakasz további érdekessége, hogy a szárazföldről teljesen megközelíthetetlen, ami talán megmagyarázza, hogy miért választják az átlagosnál kevesebben a kikapcsolódásra.

Riserva Vendicari – Szicília 

Olaszország és Szicília hallattán szinte mindenki az aranyló tengerpartokra, a kellemes vízre és a finom ételekre gondol. Az álomhangulat viszont rendre sok utazót mozdít meg, így nem csoda, ha bizonyos helyeken napernyők és törölközők sokaságával találkozunk.

Szicíliában jó alternatíva lehet a Szirakúzától délre elterülő Riserva Vendicari. A rezervátum a védett növényeken kívül ugyanis rengeteg barlanggal és tengerparttal találkozhatunk, szélén pedig rátalálhatunk egy olyan strandra, ami tökéletes lehet egy csendesebb fürdőzésre.

Törökországban is remek opciók vannak: 5 meseszép strand Törökországban, ha kelet felé vennéd az irányt

Matsi Beach – Észtország

Ha egy igazán szokatlan nyaralásra indulnánk, kipróbálhatjuk, hogy milyen is az észt tengerparton csobbanni. Az ország nyugati partján húzódó Pärnu települése például egy jókora strandot rejt magában, ami bár télen nem a meleg vizéről híres, de homokos mivoltából adódóan nyáron az észtek kedvelt üdülési pontja.

A várost amúgy is a wellness lehetőségeiről ismerik azok, akik hallottak már róla, a relaxálásra viszont a fenyőkkel szegélyezett partszakasz is legalább ennyire ideális.

(Forrás: Condé Nast Traveler)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET