5 változatos európai város, amit novemberben látnod kell!

Kedvcsinálóként még egy videót is készítettünk.

Bergen, ​Norvégia
Shutterstock

A keserédes nyárutó és a még messzinek tűnő karácsony közötti időszak tökéletes lehetőség egy kisebb kiruccanásra. Íme, 5 európai város, amit érdemes felkeresni novemberben, ha remek programokra, mediterrán ízekre vagy egyszerűen csak több napsütésre vágyunk!

Sevilla, a napsütötte

Shutterstock

Sevilla, Giralda torony, Spanyolország

Több érv nem is kell egy úti cél kiválasztásához, mint a tény, hogy novemberben ez a város az egyik legmelegebb és leginkább napsütötte desztináció Európában, ahol isteni tapasokat kóstolhatunk, sétálhatunk a mór építészeti remekeket felvonultató kanyargós utcákon vagy kiülhetünk a Guadalquivir folyó partjára megpihenni.

Mindezek mellett Andalúzia legfontosabb városában megcsodálhatjuk a Sevillai katedrálist is, amelyet a világ legnagyobb gótikus katedrálisaként tartanak számon, sőt az Alcazárban, vagyis a sevillai királyi palotában még egy ismerős Trónok harca-helyszínre is bejuthatunk.

Ez is érdekelhet: Három, kevesek által ismert város nyerte el a 2024-es Európa Kulturális Fővárosa címet

Bergen, az esernyők városa

Shutterstock

Bergen, Norvégia

Miért is utaznánk ősz végén, tél elején Norvégiába, amikor ott hidegebb és sötétebb van, ráadásul nagyon csapadékos is? Hát Bergen miatt!

Kikötőváros, színes házak, hangulatos utcácskák, mesés környezet hegyekkel és fjordokkal, vagyis igazi skandináv életérzés vár ránk Norvégia második legnagyobb városában. Ha sietünk, november elején még egy ciderfesztivált is elcsíphetünk!

Amszterdam, a fényes

Shutterstock

Amszterdam, Hollandia

Történelem, építészet, hangulatos városi terek, hatalmas parkok és persze a kanálisok. Észak Velencéjét az év bármelyik időszakában érdemes felvenni az úti céljaink közé, de novemberben különösen, a hónap végétől ugyanis fényfesztivált rendeznek.

Január közepéig szerte a városban találkozhatunk fényinstallációkkal, amelyeket akár hajókázás közben is megcsodálhatunk.

Olvasd el ezt is! Sajtturizmus Európában: 5 város a sajtrajongók számára

Český Krumlov, a mesebeli

Shutterstock

Český Krumlov, Csehország

Itt az ideje, hogy ne csak Prága jusson eszünkbe, ha Csehországra gondolunk, hiszen a Český Krumlovhoz hasonló bájos kisvárosok nagyon is megérdemlik a figyelmet. Persze főszezonban ez is nagyon népszerű úti cél, de szezonon kívül kevésbé túlzsúfolt, ráadásul az őszi időszakban talán a pénztárcánkkal is kíméletesebb.

Történelmi belvárosa igazi mesebeli hangulatot áraszt, de a Moldva partján is számtalan remek étterem és felfedezni való vár ránk.

Dijon, több mint mustár

Shutterstock

Dijon , Franciaország

A francia városban november 12-ig nemzetközi gasztrovásáron várják a kóstolni, falatozni vágyó érdeklődőket, ha pedig szeretnénk lesétálni a sok-sok finomságot, Burgundia legnagyobb városa számtalan lehetőséget tartogat.

Történelmi óvárosában templomok, középkori házak és utcácskák kanyarognak, de egyik legszebb parkja, a neoreneszánsz Darcy, vagy a Hercegi Palota is érdemes a figyelmünkre.

AMI MÉG ÉRDEKELHET