Törökország már a második legnépszerűbb úti cél – meglepő, miért választják egyre többen

A nyaralóknak új kedvence lett Európában.

Bár az első helyezés tekintetében nem történt változás a ranglistán, hiszen Spanyolország még mindig vezeti a nyaralóhelyek toplistáját, a második helyezett idén nem Franciaország lett. Az adatok azt mutatják, hogy egyre többen választják Törökországot nyaralásuk helyszínéül – az eredményhez pedig nem csupán a napsütötte tengerpartok járultak hozzá.


A Time Out beszámolója szerint megnőtt Törökország népszerűsége az utazók között, ugyanis az ország mintegy 73 százalékos növekedést tapasztalt a pandémia előtt mért adatokhoz képest.

Ez a World Tourism Market adati szerint jelentős sikernek számít, hiszen Spanyolország például 33, Franciaország pedig 31 százalékos növekedést tudott „csak” elérni.

Bár Franciaország vadregényes vidékeivel, finom boraival, különleges sajtjaival és persze látnivalókban gazdag városaival kétségkívül az egyik legnépszerűbb európai úti célnak számít, Törökország történelmi emlékművei, varázslatos strandjai és egyedülálló látványosságaival egyre több turista szívét nyerik el.

Derinkuyu föld alatti városát is sokan látogatják: Nem csak barlangászoknak: 5+1 különleges föld alatti látványosság

Viszont a turisták nem csak ezért látogatnak az országba.

Fotó: Engin Yapici / Unsplash

Isztambul

2022-ben ugyanis a 44,6 millió látogató közül mintegy 1,2 millió turista valamilyen orvosi szolgáltatás miatt látogatta meg Törökországot.

2023-ban is hasonló számok várhatók: a tervek szerint a látogatók száma idén meg fogja haladni az 50 milliót, melyből a World Tourism Market és a Tourism Economics szerint már az év első felében több mint 746 ezer fő valamilyen orvosi céllal látogatta meg az országot.

Persze bőven van mit látni Törökországban: 6 látványos természeti csoda, amiről lehet, hogy most hallasz először

A legtöbben fogászati kezelések miatt indulnak útra, számokban mérve évente nagyjából negyedmillió páciens vesz igénybe valamilyen fogászati kezelést Törökországban. Az orvosi kezelések közül továbbá népszerűek a hajimplantátumok, a lézeres szemműtétek, illetve a súlycsökkentő műtétek is.

A fogászati kezelések annyira népszerűek lettek a turisták körében, hogy már egy fogalom is kialakult a Törökországban végrehajtott kezelésekre: sokan a „Turkey teeth” (azaz a „török fogak”) elérése miatt utaznak az országba.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET