A bátrabbak már átkelhetnek Európa legmagasabb függőhídján

A tériszonyosok viszont messziről kerüljék el az olasz attrakciót.

Shutterstock

Olaszország tele van csodálatos kulturális látnivalókkal és lenyűgöző tájakkal, de a sort most bővíti a nemrég átadott Ponte Tibetano, ami most már Európa legmagasabb függőhídja címét is birtokolja.

A nemrég nyílt, 175 méter magasan ringatózó gyalogos függőhíd, a Ponte Tibetano a Közép-Olaszországban található Umbria régió festői szépségű környezetében várja mostantól a bátor vállalkozókat.

Shutterstock

A híd Sellano középkori falva és Montesanto települése között húzódik, alig 800 méter hosszú, de így is 30-45 percig tarthat az átkelés.

A Time Out szerint közel ezer lépést kell megtenni ahhoz, hogy teljesítsük a kihívást.

Ha már rekordok: Ezeken a hidakon egyszer át kell kelni!

www.youtube.com

Bridge Connects Sellano Village With Montesanto Hamlet

A híd nem a tériszonyosoknak való:

azon túl, hogy hatvannyolc méteres szintkülönbségen kell átmenni, olyan lécekből áll, amik között jókora hézagok tátonganak.

Shutterstock

Természetesen attól nem kell tartanunk, hogy elvétjük a lépést, hiszen rengeteg biztonsági intézkedést hoztak a tervezők.

Többek között a hídon átkelőknek a heveder mellett megfelelő cipőt is kell viselniük, továbbá csak 120 centiméteres magasság felett engedélyezett a bátorságpróbának is tekinthető séta.

Ezt is nézd meg! 6 magaslati libegő a világon, ahol káprázatos látvánnyal találkozhatnak a bátor utazók

„A célunk a terület újjáélesztése és az elnéptelenedés megakadályozása. Reméljük, hogy a híd rengeteg látogatót hoz majd ide"

— nyilatkozta Attilio Gubbiotti, Sellano polgármestere. A történethez hozzátartozik, hogy Kelet-Umbria régióját 2016-ban földrengéssorozat rázta meg, így a különleges attrakció sokat lendíthet a térség népszerűségén.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET