Európai piacmustra

A piacok a legjobb helyek, hogy megismerjük a helyi kultúrát.

Fotó: Shutterstock

Nem csak a vasárnapi ebéd hozzávalóinak beszerzése miatt célszerű piacra járni, egy ilyen program a városlátogatásaink során is izgalmas gasztronómiai kitérőül szolgálhat. Fedezzük fel Európa legjobb kulináris bazárjait!

Az egyedi hangulat és az ország vagy régió gasztronómiájáról adott izgalmas és színes kép mellett azért is érdemes ellátogatni utazásaink során a helyi piacokra, mert szinte mindegyiken akad egy-két büfé vagy étterem, ahol ehetünk, ihatunk valami érdekeset. Nemcsak itthon, hanem Európa nagyvárosainak piacara is igaz, hogy nagy eséllyel megtaláljuk ezeken a helyeken a legjobb street foodokat, ráadásul tavasszal a termelők első, friss portékáiból is válogathatunk.

La Boqueria

Egész Barcelona hemzseg a jobbnál jobb piacoktól, de a város és talán egész Európa legismertebb piaca mégis a La Boqueria. Az év minden szakaszában egzotikus gyümölcsök, ritka gombák, színes halak és természetesen a legkiválóbb spanyol sonkák várnak itt ránk.

La Rambla 91, Barcelona, Spanyolország

De Foodhallen

Habár a járvány óta csak elvitelre kérhetünk, mégis érdemes ellátogatni Amszterdam street food mennyországába. A felújított villamosszínben található piacon összesen 21 stand várja látogatóit, akik a világ minden tájának ízeit végigkóstolhatják.

Bellamyplein 51, Amszterdam, Hollandia

Szimpla Piac

Budapest igazi piacnagyhatalomnak számít, azonban a jól ismert felhozatalon túl akad egy-két igazi különlegesség is. A Szimpla nem csak a belvárosi éjszaka egyik legismertebb pontja, hiszen vasárnap délelőttönént termelőkkel telik meg, sőt gyakoriak a jótékonysági főzések is.

Kazinczy u. 14., Budapest, Magyarország

Markthalle Neun

Fotó: Shutterstock

Sajtvásár a Markthalle Neunban

A street food rajongóinak kötelező úti cél a berlini hipszternegyedben, Kreuzbergben található piac, amely csütörtök esténként várja az éhes látogatókat. A friss osztrigától a házi tésztán át az ázsiai különlegességekig válogathatunk az árusok kínálatából.

Eisenbahnstrasse 42/43, Berlin, Németország

Mercato Centrale

Olaszország bármely szegletébe is csöppenjünk, nem fogunk csalódni, ha az első utunk egy piacra vezet minket. A római Mercato Centralét kifejezetten a gourmet-knak találták ki, és mivel az olaszok pontosan tisztában vannak saját konyhájuk értékével, így főleg a helyi specialitásokat kínálják.

Via Giovanni Giolitti 36, Róma, Olaszország

Feskekôrka

Az élelmiszerpiacok közül a hazai turistának a halpiacok számítanak a legkülönlegesebb látnivalónak. Az Északi-tenger elővilágban gazdag, hideg vizének köszönhetően Göteborgban különleges élményben lehet részünk, és mivel a halpiacon éttermek is működnek, akár rögtön meg is kóstolhatjuk a friss fogást.

Fisktorget 4, Göteborg, Svédország

AMI MÉG ÉRDEKELHET