Együnk jót és tegyünk jót!

A #jótettem kampány keretében rendelj ételt, ezzel segítheted a magyar vendéglátást!

home office
Fotó: 123rf

Támogassuk a magyar gasztronómiát és vendéglátást: együnk jót és tegyünk jót! A #jótettem kezdeményezés arra buzdít, hogy aki teheti, rendelje házhoz kedvenc ételeit a kedvenc éttermeiből, hiszen ezzel nemcsak jót ehet, hanem jót is tehet. A rendeléssel mindenki segíthet az éttermeknek abban, hogy talpon maradhassanak a jelenlegi nehéz helyzetben, és a koronavírus járvány elmúltával is újra ki tudjanak nyitni.

A #jótettem kampány célja, hogy a koronavírusjárvány második hullámában is segítséget nyújtson a nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeknek. Rendeljünk ételt házhoz vagy elvitelre kedvenc éttermünk, kávézónk, cukrászdánk kínálatából, majd inspiráljunk összefogásra másokat is: osszunk meg képet ételünkről a #jótettem hashtag használatával.

Ahogyan a tavaszi járványhelyzet idején, úgy sajnos most is olyan korlátozásokat kellett bevezetni a második hullám megfékezése és az emberek egészségének védelme érdekében, amelyek nagyban érintik a gasztronómiai és a vendéglátó szektor működését.

Bár november 11-étől az éttermek vendéget nem fogadhatnak, elviteles rendelés kiadására, valamint házhozszállításra továbbra is van lehetőség.

Ami az éttermeknek fényt jelent az alagút végén, az nekünk, vendégeknek is vigaszul szolgál, hiszen nem kell lemondanunk kedvenc ízeinkről, és ugyanazt a minőséget élvezhetjük biztonságban az otthonunkban, vagy a munkahelyen, mint, amit az étterem falai közt megszoktunk!

Illusztráció: Magyar Turisztikai Ügynökség

Vegyünk rá másokat is!

Támogassuk a kedvelt vendéglátókat, ismerjünk meg házhozszállítás útján új ízeket. Fogjunk össze ismét az egyik legnehezebb helyzetben lévő iparág dolgozóinak érdekében, rendeljük házhoz kedvenc ízeinket, kérjünk elvitelre esetleg még nem kóstolt ételeket. A közösségi médiában pedig mindenki megoszthatja azt az élményt, hogy nem csak jót enni remek érzés, de még nagyszerűbb jót is tenni: ehhez elég csak megosztani egy képet a rendelt ételről a #jótettem hashtag használatával, amivel másokat is arra buzdíthatunk, hogy csatlakozzanak az összefogáshoz!

Ha csak egy-egy rendeléssel is, de segítsük saját lehetőségeinkhez mérten a vendéglátókat, séfeket, cukrászokat és felszolgálókat az elkövetkező időszakban is: egy-egy ebéd, vacsora, vagy akár egy kávé, most segítő kezet jelenthet az éttermeknek a talpon maradáshoz.

Mutassuk meg újra, hogy vigyázni egymásra sokféleképpen lehet!

Az életet és a gazdaságot védelmező, létfontosságú szabályok betartásával, a vírus által veszélyeztettek védelmével, vagy éppen azzal, hogy a legnagyobb bajba került szektort, és a benne dolgozókat igyekszünk valamilyen módon támogatni. Tegyünk közösen azért, hogy a járvány elmúltával is kinyithassanak kedvenc helyeink, és újra a megszokott módon élvezhessünk az együtt töltött időt!

(x)

AMI MÉG ÉRDEKELHET