A világ legkeresettebb eseményei a Google adatai szerint

Karneváloktól kezdve a fényműsorokig.

Fotó: Shutterstock

Bár a világ országai nem szűkölködnek természeti vagy építészeti remekművekben, az egyértelmű, hogy hazatérve a legtöbben a látogatásokat övező élmények egészére emlékezünk. Legyen szó egy fesztiválról vagy egy gasztronómiai turnéról, a Google adati szerint ezek az események érdeklik a felhasználókat leginkább.


A Kuoni nevű utazási cég megnézte, mely turisztikai vonatkozással rendelkező események számítanak a legkeresettebbnek a világon a Google-keresések szerint.

A legelső helyen Manhattanhenge néven ismert jelenség végzett, melyre évente több mint 1,3 millióan keresnek rá. A manhattani napfordulónak is nevezett esemény évente csupán négy alkalommal történik meg, ilyenkor pedig a napfelkelte és a naplemente sugarai is tökéletesen láthatók New York felhőkarcolói között.

Shutterstock

A Manhattanhenge látványa

A Manhattan kerületében álló résztvevők a felkelő, illetve a lenyugvó Napot a városrész kelet-nyugati irányú utcáinak vonalában látja. Az angliai Stonehenge nevéből eredő Manhattanhenge a felhőkarcolókban gazdag középső (Midtown) városrészben a leglátványosabb, ahol a Nap a magas épületek övezte utcák középvonalában látható.

1,2 milliónál is több kereséssel második helyen a Velencei Karnevál végzett, ami minden évben globális turisták sokaságát vonzza. Az aprólékosan, gyakran óriási szakértelemmel elkészített jelmezek és maszkok ilyenkor átjárják Velence utcáit, az esemény során pedig számos zenei, kulturális és egyéb produkcióba kóstolhatnak bele a látogatók.

A Velencei Karneválról már mi is írtunk: Képeken a velencei karnevál, amit utoljára lehet ingyenesen látogatni

A bronzérmet egy másik karnevál, a brazil Riói Karnevál vihette haza. Az 1723 óta megrendezett esemény ma is a világ egyik legjelentősebb ünnepségének számít, ahol táncos mulatságokkal, versenyekkel és persze extravagáns kosztümökkel várják a résztvevőket. A felhasználók több mint 738 ezer alkalommal érdeklődtek a Google keresőjében a Riói Karnevál iránt.

Negyedik helyen Mexikó kulturális szempontból jelentős rendezvénye, a halottak tiszteletére megtartott Día de los Muertos végzett, ezt követi a botanikára, kertészetre építő londoni Chelsea Virágshow. Népszerűnek számít még a tavaszi virágzás idejét jelölő Aranyhét Japánban, de a müncheni Oktoberfest sem maradt ki a listából.

Ha már növények és tavasz: Szemkápráztató kertek Európában, amik tavasszal a legszebbek

A top10-es lista így néz ki:

  1. Manhattanhenge, New York, USA – 1,3 millió keresés
  2. Velencei Karnevál, Velence, Olaszország – 1,2 millió keresés
  3. Riói Karnevál, Rio de Janeiro, Brazília – 737 ezer keresés
  4. Día de los Muertos, Mexikó – 645 ezer keresés
  5. Chelsea Flower Show, London, Egyesült Királyság – 613 ezer keresés
  6. Aranyhét, Japán – 410 ezer keresés
  7. Albuquerque Nemzetközi Balloon Fiesta, Albuquerque, USA – 157 ezer keresés
  8. Sarki fények, Lappföld, Finnország – 146 ezer keresés
  9. Oktoberfest, München, Németország – 142 ezer keresés
  10. Obon (Lámpás) Fesztivál, Japán

A Kuoni kutatásáról és a további helyezettekről ezen a linken lehet tájékozódni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET