3 ország, ahová mindig szívesen utazott a néhai Erzsébet királynő

Utazni természetesen az egykori királynő is imádott.

erzsébet királynő
John Stillwell – Pool/Getty Images

A királyi család tagjai számára az utazás a mindennapok részét képezi, az pedig, ha maga a királynő látogat meg egy adott helyszínt, gyakran külön megtiszteltetésnek számít. II. Erzsébet hetvenéves regnálása alatt több mint 120 országban járt már, van viszont pár úti cél, amit annyira megszeretett, hogy idővel nem csupán a királyi kötelezettségei miatt látogatta meg őket.


Azt a legtöbben jól tudjuk, hogy a királyi család tagjainak szívében speciális helyet foglalnak el olyan, az Egyesült Királyság területén belül található helyek, mint a skót Balmoral kastély vagy a norfolki Sandringham. Ezek mellett viszont II. Erzsébet utazásai alatt eljutott olyan területekre is, melyeket legalább ennyire megszeretett.

Fotó: Shutterstock

Az egyik ilyen úti célt még uralkodásának kezdetén látogatta meg először, melyet egy többhetes vonatos körút során járt be. Ebben az időben választották meg Nelson Mandelát elnöknek, a Buckingham Palota szerint pedig ezek a látogatások voltak a néhai királynő legfontosabb utazásai.

Fotó: Calin Stan / Unsplash

Európa napsütötte szigetcsoportját is előszeretettel kereste fel a királynő, ráadásul az 1900-as évek közepén Fülöp herceggel több évet is éltek az országban. A mediterrán országra mondhatni második otthonaként tekintett II. Erzsébet.

A brit uralkodók kedvenc szállodáiról is írtunk már: 6 szálloda, ahol a királyi család tagjai is megpihentek már

Fotó: Thomas Bennie / Unsplash

A harmadik, déli úti célnak egy keserű emlék ellenére is sikerült megszerettetnie magát a néha királynővel. Az itteni első nyaralásuk során Fülöp herceggel egy nemzeti park területén szálltak meg, ahol Erzsébet örömmel fényképezte az egzotikus állatokat.

Ha nem sikerült kitalálni, mely desztinációkról van szó, TikTok-videónkban bemutatjuk ezeket a helyszíneket, és el is meséljük, miért szerette annyira őket II. Erzsébet 

@drive.magazine A néhai uralkodó kedvenc helyei ⛰️ #drivemagazine#világ#országok#föld#erzsébetkirálynő#queenelizabeth#kiralyicsalad♬ Bach unaccompanied cello suite "Prelude" - Jianteng

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET