Ennél magyarosabb koktél nem is kerülhetne az ünnepi asztalra

Három, egy-egy országra jellemző koktél, amiket bárki elkészíthet az ünnepi időszakban.

karácsonyi koktél
Fotó: Drive Magazin

A szenvedélyes utazóknak és a gasztronómiai kalandoroknak is ajánljuk a videókban látható három koktélt, amelyeket a lelkes hobbi koktélkészítők otthon is elkészíthetnek és amelyekkel egy kis világkörüli hangulatot csempészhetünk az ünnepi asztalra.

Créme brulée

Ha egy kis színt vinnénk a karácsonyi menübe, tematikus, egy-egy országhoz köthető koktélokkal feldobhatjuk az ünnepet. Créme ...

Créme Brulée – Ünnepi koktél francia stílusban

Egy francia stílusú ünnepi koktél, amelyben 2 cl Hennessy VSOP francia konyak, 2 cl Cointreau francia narancslikőr, 2 cl Baileys ír krémlikőr keverékéhez 6 cl házi vaníliaszirupot, 1 cl házi citrusmixet, 1 cl narancslevet adunk, végül pedig egy egész tojást is beleütünk a shakerbe.

Ha igazán habosra szeretnénk elkészíteni, érdemes kétszer shake-elni, egyszer jéggel, egyszer pedig jég nélkül. A tetejére a tökéletes díszítőelem egy a teljes poharat lefedő karamellizált cukorréteg, akárcsak a névadó sütemény tetején.

English Mary

Ha egy kis színt vinnénk a karácsonyi menübe, tematikus, egy-egy országhoz köthető koktélokkal feldobhatjuk az ünnepet.

English Mary – Koktélba álmodott angol reggeli

Az angolos hangulathoz tökéletes választás ez az újragondolt Bloody Mary, ami az English Mary fantázianevet kapta, az angol jelzőt pedig az ennél az italnál szokásos vodka helyett használt gin is indokolja.Nincs másra szükségünk, csak 5 cl Tanqueray London Dry Ginre, 2 dl paradicsomlére és egy különleges fűszerkeverékre, amiben Worcester-szósz, zellerlé, tabasco, fokhagyma, só és bors van.

Ezt az italt nem shake-erben keverjük össze, hogy ne habosítsuk fel a paradicsomot, csak néhányszor átöntjük egy szűrőn, aztán pedig jöhet a gazdag dekoráció, amit ebben az esetben egy klasszikus angol reggeli ihletett: némi pirított bacon, karamellizált hagyma, szárított paradicsom, gombapor, sőt még egy mini tükörtojás is helyet kapott a hawaii fekete sóval díszített pohár tetején.

Plum Fiction

Ha egy kis színt vinnénk a karácsonyi menübe, tematikus, egy-egy országhoz köthető koktélokkal feldobhatjuk az ünnepet. Plum ...

Plum Fiction – Szilvásgombóc a koktélpohárban

Maga a pohárba töltött szilvás gombóc!

Ennél a kívül és belül is magyaros hangulatú koktélnál a pohár előkészítése az első dolgunk, amelyet kívülről cukor és panko morzsa keverékébe hempergetünk. A shakerbe 3 cl Unicum Szilva, 1 cl Heering Cherry cseresznyelikőr mellé 4 cl fahéjszirup, 2 cl házi citrusmix, 1 cl házi vaníliaszirup és 2 cl alma-szegfű-ánizs és fahéj keverékéből elkészített mix is kerül.

Köszönjük a közreműködést a Zazie Bistro&Bar-nak és a bár supervisorának, Őri Dávidnak.

AMI MÉG ÉRDEKELHET