Ilyen egy óceánjárón hullámvasutazni

A világ első tengeri hullámvasútja nem mindennapi élményt nyújt. Kipróbálnád az úszó vidámparkot?

Fotó: Instagram

Az 57 méter magas, 65 km/h-val száguldó egy- vagy kétszemélyes hullámvasutat a Carnival Cruise Line egyik hajóján, a Mardi Grason próbálhatjuk ki.

Fotó: Instagram

A Mardi Gras új szórakoztató eleme, a Bolt nevű hullámvasút pár hete debütált egy körutazáson, amely a floridai Port Canaveralból indult, majd Puerto Ricót, a Dominikai Köztársaságot és a Bahamákat is érintette. A hullámvasutat a müncheni székhelyű Maurer Rides tervezte, a pálya megépítése nagyjából 8 millió dollárba került, de szerencsére a Boltra csak 15 dollár a jegy két körre.

Hullámvasút után csúszda

Fotó: Instagram

Az utasok 360 fokos panorámát élvezhetnek az őket körbeölelő égre és tengerre, majd a pálya végén gyorsan egy hajtűkanyarba érkeznek a hajó kéménye körül. A csúszás sebességét kijelzőn mutatják meg, és ahogy a szárazföldi hullámvasutakon, a vendégekről ezen is készítenek fényképet menet közben, hogy az adrenalinban gazdag emléket hazavihessék szuvenírként.

A Carnival Cruise Line igyekszik mindig új attrakciókat kitalálni és megépíteni, hogy többet tudjanak nyújtani a hétköznapi óceánjárókhoz képest. Ez most is sikerült nekik, hiszen a Bolt a világ első tengeri hullámvasútja, amire a vállalat nagyon büszke. A Mardi Gras XL-osztályú hajó súlya egyébként 180 000 tonna, hossza 340 méter, és hat fedélzeti zónát tartalmaz, köztük egy francia negyedet. A hajót már 2020-ra felépítették Finnországban, de a járvány miatt akkor nem indították útnak.

Egy kör a Mardi Gras Bolt hullávasútján?

youtu.be

Take a Ride on BOLT™ the Ultimate Sea Coaster on Mardi Gras | Carnival Cruise Line
AMI MÉG ÉRDEKELHET