Autós rejtvény és felfedezés – ez lehet a tuti karácsonyi ajándék

Olyan élményajándékot ajánlunk, amely biztos befutó lesz.

Fotó: Shutterstock

A tematikus városnéző túrák már régóta nagy kedvencek, de most egyénileg, akár autóval is elindulhatsz rejtvényeket fejteni, miközben megismered Budapest legérdekesebb helyeit. A következő tematikus kirándulásokat olyan családoknak és baráti társaságoknak ajánljuk, akik vágynak valami egészen különleges közös élményre. Ha időben beszerzed a rejtvényfüzeteket, szuper élményajándék lehet bárkinek.

Az Imagine Budapest több féle csomagot is kínál autós és gyalogos felfedezéshez is. Az egyik az Útmutató Autós rejtvényfüzet felfedezőknek – Legendák nyomában Buda környékén című füzet, amelyben valós, érdekes sztorikat kell kutatni megadott (GPS koordinátákkal jelzett) útvonal szerint. Ha a megajándékozott követi a történeteket és az útvonalat, a program végére teljesen más szemmel fogja nézni a várost. Persze a történeteket kiszínezték, és a legendákat el kell választani a történelemtől, de mindenképp megéri útra kelni értük. Ez a csomag 6+1 meglepetés állomást (Budaörs – Biatorbágy – Etyek, Botpuszta – Zsámbék – Tök – Páty) tartalmaz.

Retróélmények

Az autós rejtvényfejtés Útmutató Autós rejtvényfüzet felfedezőknek – Retró Budapest tematikával is kapható, amely 24 kilométert jár végig 7 állomással, és nagyjából 4 órás elfoglaltságot jelent. A retrókörút útvonala a következő: Gubacsi úti lakótelep – Tranzit Art Café – Budai Parkszínpad – MOM Kulturális Központ – Körszálló – Moholy-Nagy László Művészeti Egyetem – A Gyermekvasút végállomásának épületegyüttese, végül pedig Hűvösvölgy. A felnőtteknek igazi nosztalgia körút lesz ez a kis kirándulás, a gyerekek pedig beleláthatnak, milyen volt a főváros a szüleik gyerekkorában.

Gyalogos kalandozás Budapesten

Fotó: Shutterstock

Azoknak, akik inkább a gyalogos felfedezőtúrákat szeretik, és nem riadnak meg a hidegtől, van klasszikus sétálós rejtvényfüzet is, amelyen belül ötféle sétatéma közül választhatunk. „Szóra akartuk bírni az ismert utcákat, be akartunk lesni eldugott helyekre, fel akartuk fedezni a rejtőzködő szépségeket, ki akartuk kutatni az elfelejtett történeteket." – írják a séták kitalálói. Az ő kíváncsiságuk ihlette ezeket a rejtvényeket, hogy másoknak is izgalmas, titkokkal teli legyen a városnézés.

Az útvonalak teljesítéséhez logikára, megfigyelésre, kitartásra, asszociációra és kreativitásra, na meg egy tollra lesz szükség.

Az öt útvonal a következő:

  • Muzsikáló lépések – családi séta a zene nyomában Terézvárosban
  • Egy zseni nyomában – Ybl-séta a Duna-parton (Meglepetés ajándékkal a BKV-tól!)
  • Virágok közt, erdő szélén – természet ihlette jókedvű barangolás Zugligetben (Meglepetés ajándékkal a BKV-tól!)
  • Asztaltól Atlaszig – Pest múltja a belváros utcáin
  • A szecesszió hullámain – séta Újbudán
További információkat a Imagine Budapest oldalán találhatsz.
AMI MÉG ÉRDEKELHET