Munkába indult, de egy 600 kilós fóka útját állta

Jó kifogása volt a tasmániai dolgozónak.

A munkaadók feltehetőleg már rengeteg kifogást hallottak a dolgozóiktól, hogy miért nem fognak tudni időben beérni a munkahelyre. Azzal viszont valószínűleg még senki sem próbálta felmenteni magát, amivel Amber Harris tasmániai lakos: a nőt egy termetes fóka akadályozta meg az elindulásban.


A The Guardian egy nem mindennapi eseményről számolt be: egy tasmániai munkavállaló, nevezetesen Amber Harris reggel arra ébredt, hogy egy méretes fóka sütkérezik az autója előtt.

Harris, mint általában, reggel 6 óra 20 perc környékén ébredt fel, gondolván ez is csak egy átlagos hétköznap lesz. Az ágyból kikelve viszont furcsa hangokra lett figyelmes. Attól tartva, hogy valaki éppen most akarja feltörni autóját, ki is nézett hálószobájának ablakából.

Az elkövető kinézete viszont igencsak nagy meglepetést okozott számára, hiszen a tolvaj nem más volt, mint Neil, a közel hatszáz kilós elefántfóka.

Neil egyébként visszaesőnek számít: a termetes fóka már többször megszegte a háziőrizetet, ugyanis visszatérő bűnözőként rendszeresen elhagyta az otthonául szolgáló tengerpartot – de legalább szabályosan, az utakon szokott közlekedni.

Neilt egyébként jól ismerik a helyiek: elmondásuk szerint kedvenc időtöltései közé tartozik a napozás, a strandpartikon való részvétel, illetve a lakosok által, Neil védelme érdekében kihelyezett közlekedési kúpokkal való játék.

Az emberek szerencsére tisztában vannak Neil előéletével is, olyannyira, hogy a helyi tengervédelmi központ munkatársai már meg is jelölték az állatot.

Alex vetélytársra akadt: Babának álcázta magát a kövér nyúl, de a repülőtéren lebukott

„Nem igazán tudom, mit kellene tennem a pázsitomon szundikáló fókával”

– mondta a tanácstalan Harris a reggeli rádióműsorban.

Szerencsére Harris főnöke megértő volt, elvileg jót nevettek a szituáción.

Svájcban nem ilyen megértőek: Kirobbant a tehénkonfliktus, egymásnak estek a svájci falu lakosai

„Fogalmam sincs, miért kelt árkon-bokron át a fóka azért, hogy végül az én pázsitomat válassza, mindenesetre addig maradhat, ameddig jól érzi magát”

– biztosította vendégszeretetéről az olvasókat Harris.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET