Ezekkel a vonatjegyekkel érdemes egynapos kirándulásra menni

Belföldi, kombinált napijegyekkel elérhetjük a Balatont és a Bakonyt is.

Fotó: MÁV

„Ugorjunk le a Balatonra!" – ez most tényleg megvalósulhat a MÁV-Start kombinált vonat-busz jegyeivel. Sőt, nem csak tóparti kirándulásokra, hanem Bakony-túrára is használhatjuk az egynapos kiránduló jegyet.

A MÁV-Start az utóbbi években több olyan jegykombinációt is piacra dobott, amellyel ösztönözni szeretné a belföldi turizmust. Ilyen a Balaton24 és a Balaton72 jegy:

„A Balaton 24/72 termékek korlátlan számú utazásra jogosítanak a Balaton körül."

A Bakony napijegy pedig a MÁV-Start híres, egyik legszebb vonalán, a Cuha-patak völgyében futó Veszprém–Győr vasútvonalon és a Volánbusz néhány környékbeli járatán biztosít korlátlan utazási lehetőséget az érvényesség napján.

Balatoni körutazás

Fotó: Unsplash

Sokan imádják a Balatont, ám közülük legtöbben csak egy-két tóparti várost preferálnak. Most viszont itt a remek lehetőség, hogy a Balaton24/72 jegyekkel körbeutazzuk a tavat, és új helyeket fedezzünk fel. Tavaly 29 ezren vásároltak balatoni jegycsomagot, és bár a 2021-ben népszerű Balaton24/72 Duo már megszűnt, a megújult Balaton 24/72 jegy érvényes a tó keleti partján közlekedő Volánbusz járatokra is, így megvalósul a tó körbeutazásának lehetősége, tehát felhasználható a turisztikailag népszerű, vonattal el nem érhető településeken is.

„A Balaton24 ára a pénztárakban és automatákból 1090 forint, online felületen 981 forint lesz, 26 éven aluliaknak pedig a pénztárakban és automatákból 750 forint, online 675 forint. A Balaton72 ára a pénztárakban és automatákból 2740 forint, online felületeken vásárolva pedig 2466 forint. A 26 éven aluliak számára a pénztárakban és automatákból 1830 forintért, online 1665 forintért vásárolható meg." – tájékoztat a MÁV a november 1-jéig minden napra megváltható jegyekről.

Helló, Bakony!

Fotó: WikimediaCuha-völgy

A Bakony napijegy 2022. június 19-től augusztus 28-ig mindennap megvásárolható, ám 2022. április 15-től június 18-ig és 2022. augusztus 29-től október 31-ig csak szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra vásárolható. Ez a MÁV-jegy is kombinálható Volánbusszal, így olyan kirándulóhelyekre is eljuthatunk, ahova nincs közvetlen vonatjárat, de maga a Veszprém-Győr vasútvonal rengeteg látnivalót tartogat. Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb járat, főleg nyáron.

AMI MÉG ÉRDEKELHET