Egészséges és szépítő smoothie-k az útra

A smoothie-kat öt perc összedobni, de órákra feltölthetnek energiával és vitaminokkal pedig akár egész napra.

Fotó: Pexels

A cukros tea már régen kiment a divatból és a cukormentes üdítőkről is tudjuk, hogy valójában semennyire sem támogatják az egészséget, sőt! A finom smoothie-k ideje viszont nagyon is most van, legyen szó tejes vagy tejmentes verzióról. Nézzük, mit érdemes a kulacsban magunkkal vinni!

​A szép bőr titka: a zöld színű smoothie

A valódi brit és amerikai tudósok felfedeztek egy nagyon fontos tényt, amikor térdszalag-problémás betegek rehabilitációját kutatták: azoknak, akiknek több C-vitamint adtak, hihetetlen módon indult be a kollagén-termelésük. Ezt a felfedezést pedig szinte azonnal átvette a kozmetikai ipar. A bőrmegújító smoothie egyik legfontosabb elemei ezért lettek a C-vitaminban és antioxidánsban gazdag gyümölcsök és zöldségek, mint a kelkáposzta, a fagyasztott mangó és fagyasztott ananász, amit mandulatejjel (vagy sima tejjel) és almaecettel kell összekeverni.

A ketogén diéta támogatója: a lila színű smoothie

Fotó: Pexels

A ketogén diéta egyre népszerűbb azok körében, akik tartósan szeretnének megszabadulni néhány kilótól. Külön megjegyeznénk, hogy nem mindenkinek való, ezért jó, ha az ember konzultál az orvossal is, mielőtt belekezd. Ha azonban úgy döntesz, hogy végigcsinálod, akkor van egy szuper finom smoothie, amelyet elfogyasztva az úton sem kell éhezned. A reggelit is kiváltó italhoz egy adag Isopure Zero Carb proteinre, ¼ csésze áfonyára, 2 evőkanál dióra, ¼ csésze görög joghurtra, ½ csésze kókusztejre és egy pici vanília aromára lesz szükséged.

​A lapos has egyik receptje: a világos piros smoothie

A kifutómodelleknek gyakran egész nap talpon kell lenniük a backstage-ben, ahol sajnos szó sincs finom falatokról. A kilencvenes évek legendái szerint a lányok pezsgővel tartották karban magukat, ami valljuk be, megdőlt ott, hogy alkohollal és korgó gyomorral nem lehet tízszer végigsétálni a csúszós kifutón. Helyette banánt ettek és ma már gyakran banános smoothie-t isznak, ami teltségérzetet ad, nem puffasztja fel a hasat és még egészséges is. A már említett banános smoothie-hoz a sárga gyümölcs mellé 1 csésze erdei gyümölcs kerül, amit 1,5 dl görög joghurttal keverj össze és szórj meg narancshéjjal.

Az immunrendszer támogatója: az élénk sárga smoothie

A mondás úgy tartja, hogy amíg belül nincs rend, addig kívül sem lesz. A szépség alapja pedig az egészség és a jól működő immunrendszer. A védekezőrendszerünk télen sokkal több káros hatásnak van kitéve, mint a nyári időszakban, ezért ilyenkor mindig meg kell támogatni némi külső segítséggel. Fogj 2 darab narancsot, 1 citromot, 1 répát, 1 kis darab gyömbért, ½ teáskanál fahéjat, ½ teáskanál borsot és szintén ugyanennyi növényi olajat, majd mixeld össze egy kis kurkumával és kész is a természetes védőpajzsod!

AMI MÉG ÉRDEKELHET